δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευάλωτους πολίτες

Μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις για ευάλωτους κοινωνικά πολίτες τιμά για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ωραιοκάστρου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.
Ειδικότερα, δύο οδοντίατροι, ένας ουρολόγος, ένας παθολόγος, ένας ωτορινολαρυγγολόγος, τρεις ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος, μία οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος και ένας μικροβιολόγος προσφέρουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε ευάλωτους κοινωνικά πολίτες.
Οι ιατροί που συμμετέχουν στη δράση είναι:
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μαρίνα Τοσουνίδου
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Σίσκος
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ: Γρηγόριος Κωστανιάν
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ: Ελένη Καλαϊτζή, Κυριάκος Κατσαρός
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ: Αλέξιος Βαλικίδης, Ιωάννης Πεντερίδης, Θάνος Φωτιάδης
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ: Κατερίνα Μοιρασγεντή
ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Τούφας
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Πίγκας
ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ: Βάια Γκάντσου.
Διευκρινίζεται ότι οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις απευθύνονται μόνο σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου 2313304068 από σήμερα Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 ως την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των προσφερόμενων δωρεάν εξετάσεων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.
«Μεριμνούμε για ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την υγεία μας, και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης ότι κανένας συμπολίτης μας δεν είναι μόνος. Ευχαριστούμε τους ιατρούς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας για τη σπουδαία και συγκινητική προσφορά τους», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
«Ευχαριστώ τους γιατρούς του Δήμου μας που συμμετέχουν στην δράση και βρίσκονται στο πλευρό των κοινωνικά ευάλωτων συνδημοτών μας. Με αλληλεγγύη και με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο θα πετύχουμε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη», τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου.