ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Δημότης – online

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Συνεχίζονται τα τρελά στο Δήμο μας. Έμαθα ότι συγκάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς για την Τρίτη 7 Ιουλίου με ένα και μοναδικό θέμα και ξέχασαν να στείλουν στους δημοτικούς συμβούλους την εισήγηση της διοίκησης. Και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται και λένε : «εσείς ως διοίκηση, τι εισηγείστε για ψήφιση»; Αν είναι δυνατόν. Ζούμε τραγικά ερασιτεχνικές καταστάσεις.
Τ΄ακούτε κ. Δήμαρχε, Πρόεδρε κ. Ταχτατζόγλου και  Γενική Γραμματέα κα Μπουρουτζή;
Εμείς μάθαμε ότι το θέμα αφορά απόφαση για να πάρουν μαθητευόμενους επαγγελματικής εκπαίδευσης από ΕΠΑ.Λ. και Ι.Ε.Κ. για απασχόληση στο Δήμο για το σχολικό έτος 2019-2020. Κι εδώ βέβαια αναρωτιόμαστε και λέμε : το σχολικό έτος 2019-2020 δεν έληξε τον Ιούνιο; Αλλά τι να πει κανείς πλέον με τη διοίκηση αυτή…
Ερωτηματικά προκάλεσε αυτή η απευθείας ανάθεση για χωματουργικές εργασίες την οποία έκανε στις 22/6/2020 ο δήμαρχος στην εταιρεία με την οποία ξεκίνησε πρόσφατα η σύμβαση για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Παρέκαμψε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου μας οι οποίοι έχουν χωματουργικά μηχανήματα και μπορούσαν να κάνουν το έργο και το ανέθεσε στην εταιρεία του εργολάβου της αποκομιδής (από την Ευκαρπία).
Γιατί άραγε;
Υπενθυμίζουμε ότι εμείς γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες για τις άλλες απευθείας αναθέσεις τα εξής : «πριν να κάνετε κύριε Δήμαρχε αυτές τις αναθέσεις και προκειμένου να διαπιστώσετε ποια προσφορά είναι η πιο συμφέρουσα, πήρατε τιμές από όλους τους επαγγελματίες του Δήμου που είχαν σχέση με το αντικείμενο ανάθεσης; Εφόσον δεν κάνατε κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσετε στους δημότες με ποια λογική καταλήξατε  στις συγκεκριμένες αναθέσεις.
Για να ξέρουν και αυτοί με ποιο τρόπο εσείς διαχειρίζεστε τα χρήματά τους».
Φυσικά απάντηση δεν πήραμε.
Αλλά και η σιωπή είναι απάντηση από αυτόν που δεν μιλάει…
Μάθαμε ότι για την αποκάλυψη που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα για τη μικρή διοικητική ομάδα που  δημιούργησε ο δήμαρχος, έγινε ολόκληρο θέμα μεταξύ τους. Εκείνος το αρνήθηκε ρίχνοντας το βάρος στη στήλη. Όμως εμείς ένα θα πούμε : ξέρουμε πολύ καλά τι γράφουμε. Θα το διαπιστώνετε κύριοι.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Κορδονούρης έγινε Αντιδήμαρχος. Ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς. Σημεία των καιρών. Μικρή τελικά η δημοτική ομάδα του δημάρχου και πολύ αδύναμη πολιτικά.
Και επίσης προέρχεται μόνο από 3-4 χωριά του δήμου από το σύνολο των δεκαεπτά. Κακό αυτό για τα υπόλοιπα χωριά μας.
Ψάχνουν τον κ. Αναγνωστόπουλο στα καφενεία των χωριών. Ένα χρόνο τώρα δεν φάνηκε πουθενά λένε. Ακούμε ότι μαζεύτηκαν πολλοί κοψοχέρηδες, αλλά τώρα είναι αργά. Άλλα 3 χρόνια.
Αύριο Δευτέρα δικάζεται στο Εκλογοδικείο η προσφυγή Ευσταθιάδη εναντίον της εκλογής Σαραφίδη ως δημοτικού συμβούλου. Η απόφαση αναμένεται Σεπτέμβριο απ΄ ότι μαθαίνουμε. Για να δούμε αν θα συνεχιστούν οι ανατροπές.
Μεγάλο θέμα τα αδέσποτα και μεγάλη η έλλειψη ενεργειών. Πότε θα γίνει κάτι που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Μια από τα ίδια και εδώ.
Συνεχίζουμε να διαβάζουμε τις δραστηριότητες και τα έργα σε όμορους Δήμους και μας πιάνει μελαγχολία. Κρίμα.
Μετανάστες. Όπου κι αν πάμε (ειδικά Χαλκηδόνα-Γέφυρα) βλέπουμε μετανάστες. Ξαναρωτάμε : θα μείνουν μόνιμα ή θα φύγουν; Ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος για το θέμα αυτό;
Πιτίκης πρόεδρος ΔΕΥΑΧ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τα αποχετευτικά Γέφυρας-Νέας Μεσήμβριας-Βαθυλάκου.
Γεωργία. Οι αγρότες ειδικά στα χωριά με υψώματα, περιμένουν την εργολαβία για τους αγροτικούς δρόμους. Κύριοι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός για τις εργασίες αυτές. Αν έρθουν τα πρωτοβρόχια «ζήτω που καήκαμε».
Τέλος και με τις Πανελλαδικές. Αναμένονται οι βαθμολογίες. Άντε να ηρεμήσουν παιδιά και γονείς και να χαρούν το καλοκαιράκι.
Αυτά προς το παρόν. Την επόμενη εβδομάδα κάνοντας μια κριτική και αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία, θα αναφερθούμε εν συντομία στο έως τώρα έργο των Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Γενικού Γραμματέα, Προέδρων Κοινοτήτων και Ειδικών Συμβούλων.

ΥΓ κα Κωστοπούλου ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν απαντάτε για την απευθείας ανάθεση στο μεγάλο φαρμακείο του Αγίου Αθανασίου των υλικών για τον covid 19 στα σχολεία; Γιατί δεν ζητήσατε προσφορές και από τους άλλους φαρμακοποιούς;

Καλή δροσιά να έχετε φίλοι και φίλες.
Δημότης – online