Δήμος Χαλκηδόνος : Αυτή είναι η εισήγησή της αντιπολίτευσης Χαλκηδόνος

Αυτή  είναι η εισήγηση της αντιπολίτευσης Χαλκηδόνος όπως τούς ζήτησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  στην επιστολή που τους έστειλε  …

Η εισήγησή μας για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ που προκαλέσαμε ΚΑΙ ΤΑ 21 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ:

Προτείνουμε τα παρακάτω μέτρα που πρέπει ΑΜΕΣΑ η επιτροπή πολιτικής προστασίας να συγκλιθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, και να συντονίσει:
• Ανάγκη προμήθειας σκηνής στρατιωτικής και όχι μεταλλικός οικίσκος εφόσον χρειαστεί στον αύλειο χώρο του κέντρου υγείας για να εγκατασταθεί άμεσα. Το έχουμε θέμα για ψήφιση ανάλογης πίστωσης.
• Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» Να γίνει προγραμματισμός για να γνωρίζουν οι υπάλληλοι των ΝΠ τις αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας. Να δοθούν και άλλα μέσα μετακίνησης από το Δήμο για την υποστήριξη του προγράμματος. Σε Συνδυασμό με την συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΤΟΥΟΤΑ να διεκδικήσουμε οχήματα. Επισυνάπτω σχετικά την ανακοίνωση – πρόσκληση της ΚΕΔΕ.
• Να γίνει εφαρμογή της άυλης συνταγογράφισης στις τοπικές κοινότητες , με την βοήθεια των φαρμακείων (σήμερα τα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν και η συνταγογράφηση γίνεται με την μετακίνηση των δημοτών στο Κέντρο Υγείας Οφελος της άυλης συνταγογράφησης είναι η αποφυγή των μετακινήσεων και του συνωστισμού. Έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο δράσης.
• Καταγραφή από δημοτικούς υπαλλήλους ή από τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων , αλλα και εθελοντών, των Μεμονωμένων Υπερηλίκων και ευπαθών ομάδων, σε όλο το Δήμο μας και να ορισθεί καθημερινή επικοινωνία με την υπηρεσία- πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για τις καθημερινές τους ανάγκες.
• Εθελοντισμός: δημιουργία επιτροπής εθελοντισμού που θα ασχοληθεί με το αντικείμενο των εθελοντών για να τους κατευθύνει. Σε συνδυασμό με την δημιουργία της ηλεκτρονικής φόρμας καταγραφής των εθελοντών και των αναγκών που θα προκύψουν στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» θα συμβάλλουν τα μέγιστα.
• Χορηγία από ιδιώτες ή φορείς προς το Κέντρο Υγείας, υλικών , όπως φωτοτυπικό χαρτί Α4 – γάντια μιάς χρήσης – μάσκες – ποδιές μιάς χρήσης – αντισηπτικά – χλωρίνης – οινόπνευμα – πιεσόμετρο ηλεκτρονικό – ακουστικά – οξύ μέτρο – θερμόμετρα υπέρυθρα
• Να γίνει πρόβλεψη χώρου ταφής για περιστατικά από covid 19
• Όλα τα μέτρα που θα παίρνονται να ανακοινώνονται
• ΚΑΙ με αφίσες που θα τοποθετούνται σε όλες τις διασταυρώσεις των οδών,
• ΚΑΙ Με μεγαφωνική αυτοκινήτου που θα περνά από όλους τους δρόμους
• ΚΑΙ Με τις μεγαφωνικές των δημοτικών καταστημάτων
• Καταγραφή και προμήθεια μέσω σχολικών επιτροπών ή Δήμου με κρατική χρηματοδότηση όλων των μέσων που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα χρειαστούν να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με προτεραιότητα σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου.
• Να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, και όλα τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου και στις άλλες δομές υγείας, όπως «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» κλπ
Κ. Δήμαρχε ως πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. παρακαλούμε να μας κάνετε γνωστό το πλάνο του Συντονισμού του Οργάνου, και σ’ αυτό να συμπεριλάβετε τους Υπογράφοντες σαν εθελοντές για την Διαχείριση της κρίσης.
Κ. Δήμαρχε να λάβετε υπόψην σας την επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου κας Βλαχάκης Μαρίας για την μη σύγκληση ακόμη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας. Σας ενημερώνουμε πως όλοι οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουμε την ίδια αγωνία, και συνυπογράφουμε τις θέσεις της στην Επιστολή της που σας έγινε γνωστή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.