Δέλτα news: Δημος Δελτα Εργαστήρια για επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν και χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής

Μία ευρεία γκάμα εργαστηρίων και σεμιναρίων πάνω σε θέματα μείωσης των απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης αλλά και κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας θα πραγματοποίηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Δέλτα.

Στο πλαίσιο του πρόγράμματος «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Κομποστοποιώ στο Δήμο Δέλτα» (Κ.Α.Μ.Ε.)», η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” και η ”Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα θα υλοποιήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου σειρά εργαστηρίων που απευθύνονται σε ενήλικες κατοίκους της περιοχής.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν, χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και για την κράτηση θέσης χρειάζεται η συμπλήρωση ειδικής φόρμας.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο των εργαστηρίων:

Σάββατο 09/04/2022, ώρες 12:00-18:00 – Εργαστήριο Κομποστοποίησης: Περιλαμβάνει την απαραίτητη θεωρία της κομποστοποίησης και την κατασκευή ενός οικιακού κομποστοποιητή για τον αγρό, τον κήπο ή το μπαλκόνι.

Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ

Σάββατο 09/04/2022, ώρες 18:00-20:00 –  “Μαγειρική χωρίς σπατάλη” : Μοιραζόμαστε συνταγές που μας βοηθούν να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων και την παραγωγή -οργανικών και μη-απορριμμάτων, ενώ στο τέλος φτιάχνουμε όλες και όλοι μαζί ένα ωμοφαγικό γλυκό.

Δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

Πέμπτη και Παρασκευή 14-15/04/2022, ώρες 17:00-20:00 – Σεμινάριο Κ.ΑΛ.Ο. και Κυκλικής Οικονομίας: Θεωρητική εισαγωγή στην κυκλική οικονομία, καλές πρακτικές και εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο. Πώς βάζουμε τις ιδέες μας σε εφαρμογή; Στόχος η δημιουργία βιώσιμων κοινωνικών συνεταιρισμών κυκλικής οικονομίας και η προετοιμασία για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Πράσινου Σημείου.

Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ

Σάββατο 16/04/2022 ώρες 18:00-20:00 – “Δεν πετώ, επαναχρησιμοποιώ!” : Μοιραζόμαστε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα απορρίμματα μας στην καθημερινή μας ζωή μέσω της επαναχρησιμοποίησης, ενώ φτιάχνουμε μαζί διακοσμητικό βάζο/κηροπήγιο με απλά υλικά. Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να φέρουν μαζί τους 1 μεγάλο γυάλινο βάζο (π.χ. ύψους περίπου 15-17 εκ., διάμ. περίπου 8 εκ.).

Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ισχύ ή πιστοποιητικού νόσησης σε ισχύ ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) σε ισχύ, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, καθώς και η επίδειξη κάποιου πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας.

Κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19. Σε περίπτωση τροποποίησης των ισχυόντων μέτρων, θα ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές επί της υλοποίησης του εργαστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τάσος Τρεμόπουλος, Υπ. Επικοινωνίας έργου ΚΑΜΕ, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, τηλ: 6985943210, tasostrem@gmail.com

Θοδωρής Διαμαντόπουλος, Υπ. Επικοινωνίας έργου ΚΑΜΕ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, τηλ: 2310-285688, thodoris@antigone.gr

Κωνσταντίνος Καϊκής, Μέλος Δ.Σ. Κ.Π.Ο.Δ.Δ., τηλ: 6948762309, kaikis.kostas@gmail.com