Γιώργος Τσαμασλής : “Οι διοικήσεις των ΠΑΕ πρέπει να ελέγχουν τη νομιμότητα των συνδέσμων”

Για το διαφορετικό «κλίμα» που υπάρχει στις επαγγελματικές ομάδες και το ρόλο των συνδέσμων στον οπαδισμό, μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού και πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ερασιτεχνικής ομάδας Γιώργος Τσαμασλής.
Όπως είπε ο κ. Τσαμασλής, ο αθλητισμός είναι μία συμπεριφορά πολιτισμού που διαπαιδαγωγεί. Όσα παιδιά μπαίνουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό διαπαιδαγωγούνται από τους προπονητές και τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων. «Το κλίμα αλλάζει στις επαγγελματικές ομάδες. Εκεί τους καθοδηγούνε. Τους εκμεταλλεύονται» τόνισε, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια που βλέπουμε τόσα χρόνια από οπαδούς διαφόρων ομάδων και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως ο νόμος Ορφανού που «δυστυχώς» καταργήθηκε «δεν επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές». «Τότε θα μπαίναν φυλακή, χωρίς άλλη διαδικασία. Αλλά αυτό το νόμο ήρθε άλλος υπουργός και τον κατάργησε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι διοικήσεις των ΠΑΕ πρέπει να ελέγχουν τη νομιμότητα των συνδέσμων.
“Οριστική απομάκρυνση των Ρομά από τα Τσαϊρια – Ευθύνη της πολιτείας που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι”

Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Επιτέλους αυτή η απόφαση δίνει ανάσα οξυγόνου στους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης σχολίασε ο κ. Τσαμασλής σχετικά με τη δικαστική απόφαση για οριστική απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από την περιοχή «Τσαϊρια» του Δήμου Θερμαϊκού. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι υπόθεση του Δήμου το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια αλλά της ελληνικής πολιτείας καθώς όπως τόνισε «δε βρέθηκε κυβέρνηση εδώ και 200 χρόνια, να νομοθετήσει για να ξέρουμε το πλαίσιο ώστε κάποιος δήμαρχος, περιφερειάρχης ή υπουργός να έχει την ευθύνη της μετεγκατάστασης ή εγκατάστασης αυτών των ανθρώπων».

Δείτε όλα όσα είπε: