ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ : Πέθανε ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής Christophe, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών άφησε ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής Christophe, ερμηνευτής σπουδαίων επιτυχιών τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η σύζυγός του, Ντανιέλ Μπεβιλακά όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ανακοίνωσε ότι ο Christophe πέθανε από επιπλοκές πνευμονικής νόσου, όμως μένει να διευκρινιστεί εάν έπασχε από κορονοϊό.
Η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».
Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Christophe ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει.
Ο Christophe γνώρισε την επιτυχία με το τραγούδι Aline” το 1965, ενώ ερμήνευσε και άλλα μεγάλα τραγούδια όπως τα “Mots Bleus” και “Oh! Mon Amour.

Πέθανε ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής Christophe, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών

Ο δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής κατείχε μια μοναδική θέση στο γαλλικό τραγούδι. Ο μουσικός που δεν σταματούσε να πειραματίζεται ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τη νέα γενιά.
Η ανακοίνωση της νοσηλείας του και στη συνέχεια η μεταφορά του στη Βρέστη είχε προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του θεάματος, με καλλιτέχνες και προσωπικότητες να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά σε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Κριστόφ – και στα ομώνυμα εμβληματικά τραγούδια τους – “Les Paradis Perdus”, 1973 και “Les Mots bleus”, 1974.