Ωραιόκαστρο ΤΟΠΙΚΑ : Απομακρύνονται τα δέντρα που προσβλήθηκαν από φλοιοφάγο έντομο

Απομακρύνονται από τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου τα ξηρά δέντρα τα οποία είχαν προσβληθεί από το φλοιοφάγο «Tomicus piniperda», το ίδιο έντομο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου αλλά και σε δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα.
«Οι πανέμορφες δασικές εκτάσεις που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου βρίσκονται υπό τον έλεγχο και τη συστηματική επιτήρησή μας. Πρόκειται για ανεκτίμητους πνεύμονες πρασίνου, τους οποίους έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και ακριβώς αυτό πράττουμε», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.
Οι εργασίες υλοτόμησης στις δασικές εκτάσεις του δήμου Ωραιοκάστρου βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και περίπου τρεις μήνες, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου και κατόπιν της απαιτούμενης απόφασης του δασαρχείου περί έγκρισης της έκτακτης κάρπωσης σε τμήματα των δημοτικών δασών που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο.
«Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν κοπεί περίπου 2.500 χωρικά ξυλείας», εκτιμά ο εμπειρογνώμονας και άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Ωραιοκάστρου σε ζητήματα διαχείρισης δασικών εκτάσεων και προστασίας του περιβάλλοντος, ομότιμος καθηγητής Χρήστος Νεοφύτου, εξηγώντας πως η κομμένη ξυλεία μεταφέρεται με ζώα φόρτου στους τόπους συγκέντρωσης που έχουν καθοριστεί, ώστε να γίνει η ακριβής μέτρηση από το δασαρχείο.
Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, εργασίες υλοτόμησης αναμένεται να εξελιχθούν και τον επόμενο μήνα, ενώ τα συνεργεία θα διακόψουν τις παρεμβάσεις τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

da.jpg