Ωραιόκαστρο : Εσάρπες από τις πλέκτριες …

Μια ακόμη σημαντική δράση είναι σε εξέλιξη ενόψει των Χριστουγέννων από την Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου τα μέλη της οποίας πλέκουν εθελοντικά και δωρίζουν όλες τις δημιουργίες τους σε άτομα που έχουν προβλήματα, αλλά και για ιδρύματα, νοσοκομεία καθώς και για τα παιδιά που έχει υπό την προστασία της η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη!.
Οι πλέκτριες του Ωραιοκάστρου, αλλά και οι διαδικτυακές φίλες της ομάδας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα πλέξουν εσάρπες για τις γυναίκες οι οποίες φιλοξενούνται στο γηροκομείο «Άγιος Παντελεήμων» Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, καλούνται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 144 εσάρπες, όσες, δηλαδή, είναι οι νέες, οι μεγαλύτερες και οι πιο ηλικιωμένες τρόφιμοι του ιδρύματος. Όσον αφορά στις προδιαγραφές; «Οι εσάρπες καλό θα ήταν να είναι τριγωνικές και το μήκος της μεγάλης πλευράς τους 1,50μ. Το νήμα ακρυλικό, χρώμα και σχέδιο, ότι θέλει η κάθε πλέκτρια!», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ομάδας στο facebook που καλεί όλες τις φίλες της ομάδας να συμμετέχουν στη δράση ώστε « να δώσουμε χαρά και ελπίδα τις Άγιες αυτές μέρες, σε γυναίκες που ζουν δύσκολα και μοναχικά! Ας γίνουν τα πλεκτά μας, η ζεστή αγκαλιά που θα τις συντροφεύει!».
Οι εσάρπες θα πρέπει να παραδοθούν στις γυναίκες του Ιδρύματος έως τις 20 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενες να συμμετέχουν στη δράση και να προσφέρουν τις δημιουργίες τους πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα της Ομάδας στο facebook (Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου).
Επίσης, πρόσφατα οι πλέκτριες του Ωραιοκάστρου ολοκλήρωσαν ακόμη μία δράση πλέκοντας σετ σκουφί- κασκόλ, για την Ομάδα δημιουργίας και απασχόλησης παιδιών με ιδιαιτερότητες, του δήμου Διρφυών, Μεσσαπίων, Ευβοίας.