Ωραιόκαστρο – Δαμιανός Ιωσηφίδης : Γιατί παραιτήθηκα από τη ΔΕΥΑΩ

Ακόμη δεν πέρασαν  οι εκατό ημέρες προσαρμογής για τους νέο εκλεγμένους δήμους  και στο δήμο Ωραιοκάστρου είχαμε την  παραίτηση σύμβουλου από την ΔΕΥΑΩ

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος της «Πολιτείας με Όραμα» Δαμιανός Ιωσηφίδης εξήγησε τους λόγους της παραίτησης του από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΩ.
Ο κ. Ιωσηφίδης μίλησε για τα προβλήματα που βρήκε στη Δημοτική Επιχείρηση «στήνοντας στον τοίχο» την προηγούμενη διοίκηση αλλά και τον νυν αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΩ Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης επί διοίκησης κ. Γαβότση!
Ο κ. Ιωσηφίδης λοιπόν είπε για τη «λανθασμένη διαχείριση των πληρωμών» ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά το νερό της Μυγδονίας, για τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης, για τα θέματα που για να λυθούν χρειάζονται πολλά λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν, για την έλλειψη προσωπικού και για πολλά άλλα.
Μάλιστα για όλα αυτά τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση «υγιής και σύννομη, λύση ριζική και όχι επιφανειακή».
Να θυμήσουμε πάντως ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ (επί διοίκησης Αστέριου Γαβότση) συνεχίζει να συμμετέχει
Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Δαμιανού Ιωσηφίδη:
“Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον δήμαρχο κ. Παντελή Τσακίρη για την θέση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ω που με εμπιστεύτηκε.
Ο λόγος που δέχτηκα την συγκεκριμένη θέση δεν ήταν ο μισθός, πράγμα που δείχνει η τωρινή μου απόφαση, αλλά η επιθυμία μου να προσφέρω από ένα πολύ δύσκολο πόστο με πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία εν γνώση μου ανέλαβα και για τα οποία δεν φοβήθηκα να ασχοληθώ, να κουραστώ και να βρω λύσεις, πιστεύοντας στον εαυτό μου και τις ικανότητες μου.
Ξεκίνησα ως όφειλα και λόγω του χαρακτήρα μου, που θέλω να είναι επαρκής, αποτελεσματικός, έντιμος και αξιόπιστος, να ενημερωθώ στο τι είναι αυτό που έπρεπε να διαχειριστώ, τα προβλήματα που είναι εν ροή και αυτά που ενδεχομένως θα απαιτούνταν να επιλυθούν και στο μέλλον από την ημέρα που προφορικά ο δήμαρχος με ενημέρωσε ότι θα είμαι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω (αρχές Σεπτέμβριου).
Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από τα τρέχοντα προβλήματα : λειτουργία βιολογικού Λητής, έλλειψη προσωπικού, χρηματοδότηση μη επιλέξιμων δαπανών έργων που υλοποιούνται και αυτών που πρόκειται να εκτελεστούν, λειψυδρία Δ.Ε. Καλλιθέας κ.α, προβλήματα για τα οποία η αντιμετώπισή τους απαιτεί τεράστια χρηματικά κεφάλαια τα οποία δεν υπάρχουν.
Το πιο σημαντικό από όλα τα τρέχοντα προβλήματα ήταν η λανθασμένη διαχείριση των πληρωμών του έργου που αφορά την βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού στις δημοτικές κοινότητες της Δ.Ε. Μυγδονίας, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Ε.Ε και κατά συνέπεια θα έπρεπε να ήμασταν απόλυτα συνεπείς και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζουν την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι η λύση για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των δημοτών, δεν είναι η απόφαση μόνο ενός προσώπου και του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ω ή ακόμα και της διοίκησης του Δήμου, αλλά η συλλογική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση υγιής και σύννομη, λύση ριζική και όχι επιφανειακή, για να μπορεί να επιτελέσει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο το έργο για το οποίο έχει συσταθεί, αναλαμβάνοντας κάθε παράταξη τις ευθύνες της.
Για τους ανωτέρω λόγους υπέβαλλα την παραίτησή μου, για να δείξω τα μεγάλα προβλήματα στην ένταση και στην έκτασή τους, προσδοκώντας την μόνιμη λύση των χρονιζόντων αυτών προβλημάτων που αφορούν τους δημότες της Δ.Ε Μυγδονίας και Καλλιθέας.”