Ωραιόκαστρο : Αρχίζει η λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Στην ίδρυση συμβουλευτικού σταθμού για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που φοιτούν στα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου.
Την έναρξη λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου η πρόεδρος του οργάνου Ευαγγελία Δρόσου με την ιδιότητα και της προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας.
Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ειδικοί παιδαγωγοί, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι σε σχετική ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο δήμος Ωραιοκάστρου δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια.
«Η δομή, που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ειδικών επιστημόνων, θα λειτουργεί στα σχολεία κατά τις απογευματινές ώρες, σε απόλυτη συνεννόηση με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς καθώς και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κι έπειτα από την έγκριση των ενδιαφερόμενων γονέων», εξήγησε η κυρία Δρόσου.
Οι ειδικοί επιστήμονες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού θα προχωρούν, κατόπιν έγκρισης από τον γονέα, σε διερευνητικές ανιχνεύσεις μαθησιακών δυσκολιών, προβλημάτων λόγου και ομιλίας ή προβλημάτων συμπεριφοράς σε μαθητές όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα θα αναλαμβάνουν και την οργάνωση εκδηλώσεων ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.
«Τα παιδιά μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας, διάσπαση προσοχής, παρορμητικότητα ή προβλήματα συμπεριφοράς πολλές φορές, συνήθως λόγω άγνοιας, δεν αντιμετωπίζονται σωστά και δίκαια», υπογράμμισε η κυρία Δρόσου, τονίζοντας ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτής της νέας δομής αναγνωρίζοντας ακριβώς τη μοναδικότητα κάθε παιδιού.
Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από τη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Ωραιοκάστρου είτε τηλεφωνικά στο 2313 30.40.82 είτε μέσω email στη διεύθυνση: drosou@oraiokastro.gr.