ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ωραιόκαστρο

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ωραιόκαστρο

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο μηχανισμός του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ΠΚΜ, για να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση ανατολικά του οικισμού της Γαλήνης.
Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού από αέρος. Τα ελικόπτερα εφοδιαζόταν με νερό από τη λίμνη Ωραιοκάστρου «Π. Ισχνόπουλος», κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμο χρόνο.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με εντολή του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στο έργο της Πυροσβεστικής με ένα υδροφόρο όχημα, πυροφύλακες και υπαλλήλους του Δήμου, ενώ συμμετείχαν μέλη της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της ΕΜΟΔΕ.
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, περιορίστηκε και οριοθετήθηκε χωρίς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.
Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά έσπευσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. «Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου μας, τους εθελοντές και όσους συνέδραμαν για να αντιμετωπιστεί η φωτιά χωρίς ευτυχώς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες», ανέφερε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όσο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
Για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.