ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Τον σπουδαίο Πόντιο χορευτή, Νίκο Καλούση, τιμά ο Δήμος

Προς τιμή του κορυφαίου Πόντιου καλλιτέχνη διοργανώνει τα «Καλούσεια 2023», θεσμοθετώντας την εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, στις 21.00, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο Νίκος Καλούσης ήταν ο καλύτερος Πόντιος χορευτής της πρώτης γενιάς προσφύγων που ήρθαν από τον Πόντο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο κορυφαίος χορευτής μύησε στον ποντιακό χορό τους νέους του Ωραιοκάστρου και τους δίδαξε με αγάπη την τέχνη του χορού των προγόνων τους.
Στα φετινά «Καλούσεια 2023» ο Δήμος Ωραιοκάστρου τιμά δύο μεγάλους λυράρηδες, τον Παναγιώτη Ασλανίδη και τον Παναγιώτη Κοσμίδη, -αμφότεροι κάτοικοι Ωραιοκάστρου, άξιοι συνεχιστές της ποντιακής μουσικής της πρώτης γενιάς προσφύγων-, σε μία σύνθετη μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα πλαισιωθεί από ζωντανή αφήγηση, προβολές βίντεο, από ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα, σε μία ιστορική αναδρομή στη ζωή και την μουσική τους πορεία, η οποία διαμόρφωσε την ποντιακή μουσική όπως την γνωρίζουμε σήμερα.