ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Σύλληψη δύο ατόμων οι οποίοι είχαν προκαλέσει έκρηξη σε ΑΤΜ

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων οι οποίοι είχαν προκαλέσει έκρηξη σε ΑΤΜ, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.
Όλα συνέβησαν περίπου στις 04.30. Οι δύο δράστες προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ το οποίο βρισκόταν στην δημοτική κοινότητα του Δρυμού. Ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα και συνελήφθησαν.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό καθώς και για το αν οι δύο δράστες ευθύνονται και για άλλες εκρήξεις σε ΑΤΜ που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόπειρες των διαρρηκτών να χτυπήσουν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς είναι, πλέον, εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, αφού ακόμη κι αν καταφέρουν να πάρουν χαρτονομίσματα αυτά θα είναι άχρηστα. 50ευρα και 20ευρα βαμμένα με ανεξίτηλο πράσινο χρώμα, αφού τα ΑΤΜs είναι εξοπλισμένα με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων.
Πρόκειται για το Intelligent Banknote Neutralisation System που καθιστά άσκοπη όλη την «προσπάθεια» διαρρηκτών των ΑΤΜs. Η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα οι τράπεζες εξουδετερώνουν την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.
*Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου

Δείτε φωτογραφίες από το politesoraiokastrou.gr

pol-1.jpg

pol-2.jpg