ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια

Απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια σε Καλλιθέα, Μυγδονία και Ωραιόκαστρο πρόκειται να διενεργηθούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, έπειτα από σχετική εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
Η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί και πλέον τα ειδικά συνεργεία είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε εφαρμογές απολύμανσης σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και δομές του δήμου.
Απολυμάνσεις θα διενεργηθούν ακόμη σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία τους έχει ανασταλεί ήδη από τις 11 Μαρτίου με απόφαση του δημάρχου.
«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η προστασία των εργαζομένων του δήμου είναι το πρώτο μας μέλημα», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης σημείωσε ότι «ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προχωρούμε στην εφαρμογή ενός ευρύτατου προγράμματος για την απολύμανση των δημοτικών κτιρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην ευθύνη του δήμου Ωραιοκάστρου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες συστάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».
Αρχή από το δημαρχείο εν όψει αιμοδοσίας
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε το πρόγραμμα για την απολύμανση των δημοτικών κτιρίων να αρχίσει από τους χώρους του δημαρχείου, όπου την Κυριακή 22 Μαρτίου οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα, έπειτα και από τις δραματικές εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και των νοσοκομείων για τις ελλείψεις που καταγράφονται εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό.
«Οι χώροι του δημαρχείου θα απολυμανθούν τόσο πριν όσο και μετά από την αιμοδοσία», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι κατά απόλυτη προτεραιότητα θα απολυμανθούν το ΚΕΠ Ωραιοκάστρου, το εργοτάξιο του δήμου και τα κτίρια όπου στεγάζονται οι κοινωνικές και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου όπως και το γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Εκτός από το δημοτικό κτίριο «Ιωάννης Καποδίστριας» απολυμάνσεις θα γίνουν στο κτίριο «Παύλος Μελάς», στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα, στα ΚΕΠ, στις δημοτικές βιβλιοθήκες και στα πολιτιστικά – πνευματικά κέντρα όπως και στις αίθουσες και στα κτίρια πολλαπλών χρήσεων σε όλες τις περιοχές που ανήκουν διοικητικά στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι με απόφαση του δημάρχου οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία είναι κλειστές, εντάσσονται και αυτές κανονικά στο πρόγραμμα απολυμάνσεων που έχει καταρτιστεί.
Απολυμάνσεις θα διενεργηθούν στο δημοτικό κολυμβητήριο και στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο», στα κλειστά γυμναστήρια Δρυμού και Νεοχωρούδας αλλά και στα αποδυτήρια σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε Ωραιόκαστρο, Δρυμό, Λητή, Μεσαίο, Ν. Φιλαδέλφεια, Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο και Μελισσοχώρι.