ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Π. ΑΤΑΜΙΑΝ “Κατέρρευσε η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα στον δήμο”

Σκληρή επίθεση στη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για την κατάσταση στην Καθαριότητα εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Αταμιάν.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα στον δήμο Ωραιοκάστρου κατέρρευσε.
«Αναποτελεσματική και σε κατάσταση κατάρρευσης είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα σε όλα τα επίπεδα στον δήμο Ωραιοκάστρου», σημειώνει χαρακτηριστικά δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.
Image
Image
«Ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην καθαριότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με ευθείες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Με ετοιμόρροπο στόλο οχημάτων, με σοβαρές ελλείψεις και ανεπάρκειες σε όλο το μήκος και το πλάτος της καθαριότητας, με απουσία σεβασμού στο δημόσιο χώρο και με ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων εδώ και πολλούς μήνες, η καθαριότητα χρειάζεται μία Νέα Αρχή στον δήμο Ωραιοκάστρου. Το χάος της καθαριότητας στον δήμο Ωραιοκάστρου δεν αντιμετωπίζεται με μία “χιονοστιβάδα” απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κ.Αταμιάν.
Όπως τονίζει «η κατάσταση δεν βελτιώνεται, τα σκουπίδια “πολιορκούν” οικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες και ο Δήμαρχος απέτυχε στο πιο κεφαλαιώδες και κρίσιμο θέμα που έχει να φέρει εις πέρας η τοπική αυτοδιοίκηση. Την καθαριότητα που είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς οι δημότες την πληρώνουν μέσα από τα δημοτικά τέλη και ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν μπορεί να παρέχει με επάρκεια την εργασία για την οποία πληρώνεται».
Image
Ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει ότι ο συνδυασμός του θα προχωρήσει άμεσα «σε μία Νέα Αρχή στην καθαριότητα, που περιλαμβάνει:
Ανασχεδιασμό του τομέα καθαριότητας και πρασίνου. Υλοποιούμε εμπροσθοβαρές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, με στόχο την προμήθεια νέου στόλου απορριμματοφόρων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, εγκατάσταση καφέ κάδων και τοποθέτηση των θεμελίων για μονάδα ενεργειακής αξιοποίησής τους.
Νέο εξοπλισμό και οργάνωση μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν το πρόγραμμα αποκομιδής.
Δημιουργία δικτύου “πράσινων σημείων” με κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό για τη συλλογή στοχευμένων υλικών ανακύκλωσης &
Δημιουργία στόλου οχημάτων και μηχανημάτων καθαρισμού σε κάθε δημοτική ενότητα».
«Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω που δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
Οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις από τα χόρτα είναι βασική προϋπόθεση για την ευταξία, αλλά και τη λειτουργικότητα εγκαταστάσεων όπως είναι τα γήπεδα στο Δήμο μας, που πολύ συχνά είναι σε κατάσταση “ζούγκλας” από την πυκνή βλάστηση. Ένα ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων αποτελεί τη μοναδική λύση, που εκτός των άλλων συμβάλλει και σε θέματα όπως η πυροπροστασία. Ο συνδυασμός “Μαζί για τον Τόπο μας” και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν, δεσμεύονται για άμεση επίλυση του τεράστιου προβλήματος της καθαριότητας στον δήμο», καταλήγει η ανακοίνωση.