ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Παραχώρηση των κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Αέρα ανάπτυξης στο Μελισσοχώρι και στην ευρύτερη περιοχής της Δ.Ε. Μυγδονίας φέρνει με ενέργειές της η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μετά από προσωπικές συναντήσεις με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πέτυχε να εξασφαλίσει την παράταση της δωρεάν χρήσης των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς μπαίνουν οι βάσεις για να υλοποιηθεί το σχέδιο της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων σχεδιάζεται να λειτουργήσουν εκπαιδευτικές δομές, αλλά και χώρος αναψυχής που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης.
«Με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής του Μελισσοχωρίου κινήσαμε ως διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου κάθε απαραίτητη ενέργεια, για να εξασφαλίσουμε την παράταση της παραχώρησης των κατασκηνώσεων από το υπουργείο Παιδείας στο Δήμο μας. Για το θέμα είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τελικά πετύχαμε να εξασφαλίσουμε την παραχώρηση των κατασκηνώσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θέλω να επισημάνω στους δημότες μας ότι πολύ σύντομα οι εγκαταστάσεις θα αλλάξουν και θα βελτιωθούν. Σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε εκεί εκπαιδευτικές δομές και να αναβαθμίσουμε αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο. Υλοποιούμε και βγάζουμε από την ακινησία έργα για να βελτιώσουμε τη ζωή των δημοτών μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Η απόφαση της υπουργού Παιδείας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου από τον Δήμο Ωραιοκάστρου.