ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Ιερέας στο Δρυμό που δεν τηρούσε τα μέτρα για τον κορονοϊό

Γιορτάστηκε φέτος στους ναούς της χώρας η ΑΝΑΣΤΑΣΗ  παρουσία πιστών, ωστόσο οι κάτοικοι του Δρυμού Θεσσαλονίκης φοβούνται ότι είναι πιθανό να «ανέβουν» έναν διαφορετικό Γολγοθά, αυτόν της διασποράς του κορονοϊού στον οικισμό.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον εφημέριο του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δρυμό, που αγνόησε προκλητικά τα μέτρα προφύλαξης για τον θανατηφόρο ιο και τέλεσε τις Ακολουθίες σαν να μην υπάρχει πανδημία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lagadas.net, ο νεότατος ιερέας έδειξε από νωρίς τη διάθεση του να επιτρέπει σε πιστούς να προσέρχονται στο ναό χωρίς καμία προφύλαξη. Το γεγονός αυτό διαδόθηκε ταχύτατα μεταξύ αρνητών της μάσκας απ’ όλο το νομό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να συρρέουν από τα γύρω χωριά και τη Θεσσαλονίκη πιστοί που δεν τηρούσαν τα μέτρα εναντίον του κορονοϊού.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι, ο ιερέας πολύ συχνά τελούσε αγρυπνίες με παρουσία πιστών, κάτι που δεν επιτρεπόταν, ενώ σε ένα περιστατικό που αναμένονταν η επίσκεψη εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαγκαδά στο ναό, ενημέρωσε τους πιστούς πως όσοι δεν φορούν μάσκες θα πρέπει να ανέβουν στο γυναικωνίτη για να μην τους δει.
Περιφορά Επιταφίου… σαν να μη συμβαίνει τίποτα
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσαλάς, αναφέρει πως ο εφημέριος τέλεσε κανονικά την λειτουργία του Επιταφίου, όπως και την λειτουργία της Αναστάσεως τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με τις σχετικές οδηγίες.
«Διαπίστωσα πως μέσα στον ναό δεν τηρούνταν αποστάσεις, πιστοί δεν φορούσαν μάσκες και γενικώς δεν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τους ναούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσαλάς.
Παράλληλα, ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου πραγματοποιήθηκε κανονικά η λειτουργία του Επιταφίου με περιφορά σε όλο το χωριό, ανησύχησε ιδιαίτερα τον κ. Πατσαλά.
«Περισσότεροι από πεντακόσιοι πιστοί συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου, γεγονός που με ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξάπλωση του κορωνοιου» αναφέρει ο κ. Πατσαλάς.
Και ενώ τα μέτρα από προχθές έχουν χαλαρώσει για τα καλά, αφού υπήρξε και επαναλειτουργία της εστίασης, ο φόβος για ευρεία διασπορά έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Δρυμού. Μάλιστα στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για διενέργεια rapid test στους κατοίκους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να διασαφηνιστεί επί του πρακτέου εάν υπήρξε διασπορά του ιού στην περιοχή από το… αντάρτικο που έστησε ο ιερέας.