ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Εξαπατούσαν πολίτες και απέσπασαν πάνω από 60.000 ευρώ

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν εντατικά έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών, που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος (15) ατόμων, για τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρεις (3) περιπτώσεις απάτης, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2023 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2024, στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου. Συνολικά αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (61.936,2) ευρώ.
Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν:
  • δέκα (10) άτομα, που εμπλέκονται σε περίπτωση απάτης μέσω υπολογιστή σε βάρος γυναίκας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα με το πρόσχημα επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιο Φορέα, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (33.000) ευρώ.
  • ένα (1) ατόμο, για απάτη σε βάρος άντρα. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής του παθόντα και μετέφερε το χρηματικό ποσό των (28.466,2) ευρώ.
Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.