ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Δημιουργικές δράσεις και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά

Δημιουργικές δράσεις και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά διοργανώνει η Αντιδημαρχία Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου που τιμάται στις 2 Απριλίου, με στόχο να προωθήσει τη βιβλιοφιλία και τη φιλαγνωσία στους μικρότερους σε ηλικία δημότες.
«Ανοίγουμε τις πύλες των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας και υποδεχόμαστε τα παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, πραγματοποιώντας πλούσιες δημιουργικές δράσεις. Στόχο έχουμε να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη Βιβλιοθήκη, να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο, να το αγαπήσουν, να καλλιεργήσουν την φιλαγνωσία και να ενισχύσουν την δημιουργική φαντασία τους», τονίζει η Χριστίνα Αλίρη, αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης.
Χθες το πρωί η βιβλιοθηκονόμος Γεωργία Τσολακίδου υποδέχθηκε παιδιά από τον παιδικό σταθμό «Μικρό Καράβι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου, τα ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης και τους παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο βιβλίο για τα ζώα της ημέρας και της νύχτας.
Οι δράσεις για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με τη φιλοξενία παιδιών και τη συμμετοχή τους σε διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων.