Με χαμόγελα, παιχνίδια και εκπαιδευτικές εμπειρίες συνεχίζονται οι δράσεις του Θερινού Σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου, προσφέροντας στα παιδιά ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
Με χαμόγελα, ενθουσιασμό και αστείρευτη φαντασία, οι μικροί «πειρατές» σαλπάρουν αυτές τις μέρες για το μεγάλο ταξίδι στην αναζήτηση του χαμένου θησαυρού του Καπετάν Μαυρογέννη!
Μέσα από παιχνίδια, γρίφους, δοκιμασίες και συνεργατικές αποστολές, τα παιδιά γίνονται ένα πλήρωμα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και να ανακαλύπτουν πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η χαρά της συμμετοχής.
Οι δράσεις με την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την επόμενη Παρασκευή σε συνεργασία με τους εμψυχωτές των Dyslexia Centers – Pavlidis Method.
Τα παιδιά στο Θερινό Σχολείο του Δήμου Ωραιοκάστρου μαθαίνουν, παράλληλα, για την μαγευτική ζωή της μέλισσας.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μοναδικό κόσμο της μέλισσας. Η μελισσοκόμος Ανδρονίκη Μάτη Κωνσταντινίδου μιλά στα παιδιά για τη ζωή και την οργάνωση της κυψέλης, τον σημαντικό ρόλο της μέλισσας στο περιβάλλον, τη διαδικασία παραγωγής του μελιού και τα πολύτιμα προϊόντα που μας προσφέρει, όπως το μέλι, η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή βιωματική δράση που συνδυάζει γνώση, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αγάπη για τη φύση!


