Χαλκηδόνων ΔΡΩΜΕΝΑ : “Τρομερή γκάφα του δημάρχου ” οδηγεί σε άμεση απόλυση 55 εργαζόμενους !

 ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

ΤΡΟΜΕΡΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ 55 ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
Είναι τραγικό. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομη την πρόσληψη 56 εργαζομένων στο Δήμο τους οποίους προσέλαβε ο κ. Αναγνωστόπουλος με το πρόσχημα του κορωνοϊού και υποχρεώνει το δήμαρχο να πληρώσει ο ίδιος από την τσέπη του ένα σημαντικά μεγάλο ποσό που αφορά τους μισθούς τους οποίους πληρώθηκαν ως τώρα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καταθέτοντας ο ίδιος από το πορτοφόλι του τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου.
Το χειρότερο είναι ότι μετά την απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι παύουν πλέον άμεσα να εργάζονται στο Δήμο και θα πρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από το Δήμο και από τον ίδιο το Δήμαρχο νομικά, πληρώνοντας δικηγόρους και δικαστικά έξοδα. Με χρονικό ορίζοντα πληρωμής των μισθών τους, περίπου τα τρία με τέσσερα έτη, με τα σημερινά δεδομένα. Είναι φανερό ότι η απόφαση η οποία εκδόθηκε χθες, αποτελεί το μεγαλύτερο στοιχείο κακοδιοίκησης μέχρι τώρα για τον κ. Αναγνωστόπουλο και τη διοίκησή του. Είναι άσχημο για τη διοίκηση αυτή γιατί από τις δικές της παραλήψεις 56 άνθρωποι και οι οικογένειές τους θα βιώσουν πασχαλιάτικα την εμπειρία της απόλυσης.
Και το χειρότερο δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Θα πληρώσουν τους τραγικούς χειρισμούς και τα λάθη μιας διοίκησης η οποία δεν φρόντισε ή δεν ήξερε να τους προσλάβει με τις νόμιμες προϋποθέσεις. Μιας διοίκησης η οποία δεν γνωρίζει τα βασικά για να διοικήσει και κάνει “πειραματόζωα” τους εργαζομένους. Τη στιγμή που ο δήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Διοικητικού κα Κωστοπούλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Μπουρουτζή καθώς και οι 5 Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου θα κάνουν Πάσχα με γεμάτα τα πορτοφόλια από τους μισθούς τους, οι εργαζόμενοι αυτοί θα γυρνάνε τις τσέπες ανάποδα για να βρουν κάτι να περάσουν το Πάσχα μαζί με τα παιδιά τους.
Ντροπή πραγματικά. Πρόταση μας : να βάλουν από δύο μισθούς ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοί του, οι ειδικοί του Σύμβουλοι και η Γενική Γραμματέας και να τα μοιράσουν στις οικογένειες αυτών των 56 εργαζομένων για να κάνουν Πάσχα. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν. Και πρέπει να γίνει άμεσα. Εδώ θα φανούν τα αντανακλαστικά σας κύριοι και κυρίες της διοίκησης.