Χαλκηδόνων ΔΡΩΜΕΝΑ : Αίτημα για να ενταχθεί ο Δήμος Χαλκηδόνος στο δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου της Δυτ. Θεσσαλονίκης

Να ενταχθεί ο Δήμος Χαλκηδόνος στο δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου της Δυτ. Θεσσαλονίκης Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ και για το ζήτημα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθεί το σχετικό αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος Χαλκηδόνος προς την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., για την ένταξη του Δήμου στο δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς στους έως τώρα σχεδιασμούς του έργου που παρουσιάστηκαν, δεν συμπεριλαμβανόταν καθόλου ο Δήμος Χαλκηδόνος.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕΘ να εξεταστεί η επέκταση του προαστιακού δικτύου, σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι τη Γέφυρα, διότι, όπως είπε, με πολύ μικρό επιπλέον κόστος, θα υπάρξει εξυπηρέτηση μιας ευρύτερης επιπλέον περιοχής, κάτι που θα συνεισφέρει και στη βιωσιμότητα του έργου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος πρόκειται για μια περιοχή όπου πέραν των 35.000 περίπου μονίμων κατοίκων του Δήμου, που θα μπορούν να κάνουν χρήση του σιδηρόδρομου, στον άξονα Σίνδος-Αγχίαλος-Άγιος Αθανάσιος-Γέφυρα, υπάρχουν εκατοντάδες βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κλπ., όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι που μετακινούνται προς αυτές, κυρίως από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, οπότε θα αποκτήσουν κι αυτοί ένα αξιόπιστο και σύγχρονο μέσο μεταφοράς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.