Χαλκηδόνος VIMA – Σ. Βαλσαμάκη : Σκληρή… κριτική για την “Επιτροπή Ισότητας “

ΤΗΣ : ΣΤΕΛΛΑΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ

“Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ” !!!!
Με την αριθ. απόφασης ΑΔΑ 109/2022 που έλαβα μέσω μαιλ ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος ενημερωθήκαμε (λογικά όλα τα μέλη )και θεσμικά ότι έχουμε νέα Πρόεδρο καθώς επίσης και τον κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής όπου και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο .
Όπως είναι λογικό θα περίμενε κανείς να συγκληθεί η επιτροπή από την νέα Πρόεδρο για να ενημερώσει τα μέλη σχετικά για την ανάληψη των καθηκόντων της καθώς επίσης να μας ενημερώσει για το όποιο πλάνο Ή πρόταση έχει προς υλοποίηση για το διάστημα της θητείας της .
Αντί αυτού με λύπη διαπιστώνω άλλη μια φορά να προσπαθεί η Διοίκηση και ο Δήμαρχος να διασύρει την επιτροπή ισότητας και τα μέλη της διοργανώνοντας εκδήλωση χωρίς να είναι γνώστες στοιχειωδώς τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής .
Άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο κος Δήμαρχος σε τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές . Φυσικά και η Κοκκινίδου πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής αυτές τις μη δημοκρατικές διαδικασίες κατήγγειλε κατά την αποχώρηση της .
Εσείς κε Δήμαρχε , δεν ενημερώσατε ότι πρέπει να συγκληθεί από τη Πρόεδρο η επιτροπή και να ακολουθηθεί μια θεσμική διαδικασία ?
Εσείς δεν λέτε οτι ο Δήμαρχος αποφασίζει μέσα στην ομάδα του και όχι στα πάρκα και στις πλατείες ?
Οι Πρόεδροι των επιτροπών που αποφασίζουν στα πάρκα η στις πλατείες ?
Ο Δήμαρχος έχει δημοτική ομάδα όπως λέτε .Οι Πρόεδροι των επιτροπών τι μέλη έχουν …..περαστικούς ?? Έτσι συμβουλεύετε τους συνεργάτες σας να διοικούν ??
Με τους περαστικούς αποφασίσατε την συμμετοχή της επιτροπής Ισότητας στην εκδήλωση της εξάλειψης της ΒΙΑΣ κατά των γυναικών ?Γιατί τα μέλη του ΔΣ σίγουρα δεν έχουν ιδέα .
Έχετε ενημερώσει την Πρόεδρο κε Δήμαρχε ότι πρέπει να έχει την δική της ατζέντα?? Η της επιβάλλατε την δικιά σας ?
Σας ενημέρωσε μήπως η Πρόεδρος ότι ρωτηθήκαμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε??
Τελικά κε Δήμαρχε προσπαθείτε να κάνετε στόλο από μαριονέτες . Μόλις είστε έτοιμος να ανεβάσετε την θεατρική σας παράσταση, να καλέσετε τους περαστικούς να σας χειροκροτήσουν .
Το πολιτικό ανάστημα καθενός κρίνεται από την διαδρομή του όταν του δίνεται η εξουσία και την χρησιμοποιεί για το καλό των πολιτών, αλλά εσείς με τις τακτικές σας έχετε κερδίσει τον τίτλο του “πολιτικού νάνου”.
Δεν αξίζει αυτό στο Δήμο μας . Επειδή θέλουμε να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας , κάτι πρέπει να αλλάξει. Ή μάλλον όχι κάτι, όλα πρέπει να αλλάξουν! Σάρωμα ολικό: νοοτροπιών, θέσεων, αντιλήψεων και κυρίως ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό που ζούμε.
Βαλσαμάκη-Γαλάνη Στέλλα
Μέλος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος