ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ vima : Τι γίνεται με την γέφυρα του ΛΟΥΔΙΑ ;

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία απασχόλησε πολλές φορές την τοπική κοινωνία του δήμου Χαλκηδόνος και ιδιαίτερα το δ.δ Λουδία
Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε πριν αρκετό  καρό σύσκεψη ( 20 Ιουνίου του 2022)  στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, ο Περιφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, καθώς και διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Χαλκηδόνος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο σχεδιασμός της νέας γέφυρα στο Λουδία, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας ενημέρωσαν τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον σχεδιασμό σημειώνοντας ότι η μελέτη της νέας γέφυρας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023 και ότι εντός του έτους θα γίνει προσπάθεια για τη δημοπράτηση του έργου.
Από την πλευρά του Δήμου  ζητήθηκε παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας να γίνουν και τα έργα διαμόρφωσης της κεντρικής οδού που διέρχεται από τον οικισμό του Λουδία με κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού, διαβάσεων πεζών, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των παρόδιων εγκαταστάσεων ώστε μαζί με το έργο της γέφυρας να γίνει μια συνολικότερη διευθέτηση της ευρύτερης περιοχής για τη διασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
Απ΄ οτι μας καταγγέλλουν δημότες και  κάτοικοι του Λουδία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τίποτε και το έργο ξέμεινε μόνο στις ανακοινώσεις … !
Παρά τους θριάμβους  -αν θυμάστε- Αναγνωστόπουλου – Βαινα : “Ζήσε Μαιμου να φάς τριφύλλη ...” δηλαδή !
Να δεχθώ  οτι είναι ένα έργο της περιφέρειας αλλά κύριοι του δήμου   δεν πρέπει να πιέζουμε για την ολοκλήρωση του ;
Και αυτό στον αυτόματο πιλότο ;
Αυτά είναι εργα υποδομής και πνοής για τον δήμο Χαλκηδόνος και  όχι ψευδό βαψίματα  αναπλάσεις και συντηρήσεις …   που με αυτά και με. .αυτά  πέρασαν 4  χρονια χαμένα με την  διοίκηση Αναγνωστόπουλου