ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ VIMA : Ανήλικα αδέρφια έκλεβαν μηχανάκια …

Δικογραφίες σε βάρος δύο ανήλικων αδερφών αλλά και κατά της 29χρονης μητέρας τους σχημάτισαν οι Αρχές στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών (αδέλφια), για περιπτώσεις κλοπών, καθώς και σε βάρος της 29χρονης μητέρας τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας εκ των προαναφερόμενων, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Σεπτεμβρίου 2022 έως τέλη Νοεμβρίου 2022, σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνας, αφαίρεσε συνολικά έξι δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα), ενώ ο έτερος, σε περιοχές του ίδιου Δήμου, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022, διέρρηξε οικία και κυλικείο σχολείου αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και προϊόντα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 24, 26, 23 και 26 ετών (3 άνδρες – 1 γυναίκα).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Νοέμβριο του 2021, με την πρόφαση αγοράς αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 52χρονη και αφού απέσπασαν κωδικούς για τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να της δώσουν προκαταβολή, αποκόμισαν παράνομα το συνολικό ποσό των (7.220) ευρώ.