ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ vimaTHESSnews : Δήμος Χαλκηδόνος: Δωρεάν laptops και tablets στους μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Μία αξιέπαινη ενέργεια του δήμου Χαλκηδόνος την οποία και επικροτούμε :

ΤΟ ΘΕΜΑ !

Δήμος Χαλκηδόνος: Δωρεάν laptops και tablets στους μαθητές
για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
Στη διάθεση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptops και tablets) σε όλα τα σχολεία προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος σε μια προσπάθεια στήριξης των μαθητών και ταυτόχρονα ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ο Δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, και τις προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννα Καλαθά και Άννα Γκαντσίδου αντίστοιχα, παρέδωσαν ψηφιακό εξοπλισμό στους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Χαλκηδόνος.
“Αναγνωρίζοντας τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός, καθώς και το ότι η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών, προχωρήσαμε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών ύψους 100.000 ευρώ για την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού με σκοπό την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
“Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση. Είναι υποχρέωση μας να τα στηρίξουμε, σε αυτό το δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουν. Η αναγκαία, στο πλαίσιο της πανδημίας, τηλεκπαίδευση προϋποθέτει κάποια εργαλεία, τα οποία ενδεχομένως στερούνται οι ευάλωτοι οικονομικά μαθητές. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας λοιπόν να εξασφαλίσουμε έναν ικανό αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας του δήμου μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας,  ο παρεχόμενος εξοπλισμός, που παραδόθηκε σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, θα παραμείνει στην κατοχή των σχολικών μονάδων και μετά το πέρας της πανδημίας, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναβαθμίσουν τους τρόπους της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος