ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ : Ο Διευθυντής του Δημ. Σχ. Χαλκηδόνας μιλάει στο Infokids.gr

Ο Διευθυντής του Δημ. Σχ. Χαλκηδόνας

μιλάει στο Infokids.gr για την εικαστική

μεταμόρφωση του σχολείου

*Της Κλέλιας Κλουντζού

Φτάνοντας έξω από το Δημοτικό Σχολείο της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, αντικρίζεις παντού χρώματα και ζωγραφιές. Μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Μπαίνοντας στο προαύλιο, σε υποδέχεται ένας χαρούμενος μαθητής με πορτοκαλί μαλλιά και γαλάζια μάτια που ανοίγει τα χέρια του να σε αγκαλιάσει! Δίπλα του στέκεται χαμογελαστός ο , λαμπερός ήλιος! Λίγο πιο πέρα μία χαρούμενη μέλισσα, πολύχρωμα λουλούδια και το μήνυμα: «Η ομορφιά της φύσης»! Κάπως έτσι είναι πλέον η «βιτρίνα» του σχολείου! Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Κωνσταντίνος Ψυχλούδης  μιλάει στο Infokids.gr.

Δείτε πώς μεταμόρφωσαν τους τοίχους του σχολείου σε πραγματικά έργα τέχνης

– Πώς γεννήθηκε η ιδέα να μετατρέψετε τους τοίχους του σχολείου σας σε πραγματικά έργα τέχνης; Πώς έγινε η επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων;

Η ιδέα γεννήθηκε γιατί θέλαμε να δώσουμε χρώμα στους τοίχους του σχολείου μας, έτσι ώστε να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας και να διαμορφώσουμε μια ζεστή αίσθηση κοινότητας σε όλους μας. Η επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων έγινε σε συνεργασία με τον γνωστό γραφίστα Ευαγγελόπουλο Θανάση “karma” και πάντα με γνώμονα και στόχο να «ψεκάσουμε»  τις καρδιές των μαθητών μας με φαντασία και δημιουργικότητα.

Γκράφιτι που μαγεύουν

Στο εσωτερικό του σχολείου, οι ζωγραφιές μαγνητίζουν τα βλέμματα ! Όπου και να κοιτάξεις μαγεύεσαι! Μολύβια, διαβήτες χάρακες, πειράματα και όμορφα μηνύματα!

– Πώς αντέδρασαν οι μαθητές όταν αντίκρισαν τους φρεσκοζωγραφισμένους τοίχους;

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που μας ζητούσαν να φωτογραφηθούν μπροστά στις γκράφιτι των διαδρόμων. Τα σχόλια ήταν θετικά από όλη τη σχολική κοινότητα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!

-Πλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέχουν περισσότερο τους τοίχους του σχολείου;

Οι μαθητές πλέον προσέχουν τους τοίχους του σχολείου, φροντίζουν να τους διατηρούν καθαρούς και σε ερωτήσεις μας επιβεβαιώνουν ότι τους δημιουργούν μια ευχάριστη διάθεση!

«Περιμένουμε να επιστρέψουμε ξανά στα θρανία»

Σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εξέλιξη της πανδημίας , τα παιδιά βγαίνουν από το πρόγραμμά τους για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες…Πώς αντιμετωπίζουν τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί;

Οπωσδήποτε, είναι πολύ δύσκολο για όλους μας και θα το αντιμετωπίσουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Η επαφή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου με τους μαθητές μας- έστω και διαδικτυακά -είναι συνεχής και καθημερινά βλέπουμε τη λαχτάρα των παιδιών για επαφή και επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον. Αναμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας για επιστροφή στα θρανία και πάντα με ασφάλεια και υγεία. Εμείς από την πλευρά μας θα παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής(μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, αερισμός τάξεων).

Δείτε φωτογραφίες από την εικαστική μεταμόρφωσης του σχολείου