ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ : Εργασίες κοπής πράσινου στην ΕΟ 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας και εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ξεκινούν σήμερα (13/11).
Οι εργασίες πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

1. Εργασίες αποξήλωσης και τοποθέτησης νέων στηθαίων ασφαλείας στην κεντρική νησίδα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο οδικό τμήμα από το ύψος της γέφυρας του Αξιού έως την είσοδο της Χαλκηδόνας. Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023,.
2. Εργασίες κοπής πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, από τη Χ.Θ. 3+500 (γέφυρα Δενδροποτάμου) μέχρι τη Χ.Θ. 52+900 (Ισόπεδος κόμβος Μελισσίου). Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 οι εργασίες θα γίνουν επί της κεντρικής νησίδας, όπου υφίσταται, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας τμηματικά ανά κατεύθυνση ενώ από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 οι εργασίες θα γίνουν επί των ερεισμάτων δεξιά ανά κατεύθυνση και τμηματικά.
Οι παραπάνω εργασίες θα πραγματοποιούνται από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας και το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.