ΧΑΛΑΣΤΡΑ : «Ραντεβού» για εθελοντικό καθαρισμό με σημείο συνάντησης το κτήριο του ΕΘΙΑΓΕ στο Καλοχώρι

Χαλάστρα, 16 Φεβρουαρίου 2023 – Πρόσκληση για συμμετοχή σε εθελοντικό καθαρισμό απευθύνει για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες Εχεδώρου Φύσις, Save your Hood Thessaloniki και Save your Hood Thermaikos.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται εξ’ αναβολής, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάστηκε σε εκατοντάδες υγροτόπους σε όλο τον κόσμο με θέμα «Είναι ώρα για αποκατάσταση των υγροτόπων».
Το νέο «ραντεβού» για τον εθελοντικό καθαρισμό είναι το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, με σημείο συνάντησης το κτήριο του ΕΘΙΑΓΕ στο Καλοχώρι (το εγκαταλειμμένο κτίριο αμέσως μετά την εκβολή του Γαλλικού). Προσκαλούμε τους εθελοντές να «οπλιστούν» με την καλή τους διάθεση για να αντιμετωπίσουν τα απορρίμματα που συσσωρεύονται στην περιοχή προερχόμενα από τον Θερμαϊκό και να δώσουμε ένα πραγματικό νόημα στον φετινό παγκόσμιο εορτασμό