Φ. Γεννηματά: Στη δομή Διαβατών

“Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες”, διαμήνυσε από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Ή κα Γεννηματά βρέθηκε σήμερα  Τετάρτη 20 / 11 / 2019 στη δομή όπου είχε συνάντηση με τους υπεύθυνους λειτουργιας της και άλλους εργαζόμενους σε αυτή.
Στο πλαίσιο της συνάντησης η υπεύθυνη της δομής έθεσε το ζήτημα της υπερφόρτωσης του camp ενώ συζητήθηκε και το θέμα του μεγάλου αριθμού των μη καταγεγραμμένων αλλοδαπών.
“Τα Διαβατά, όπως και άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος”, τόνισε επίσης η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας την ανησυχία πως η κατάσταση ενόψει του χειμώνα.
“Μη ρίχνουμε νερό στον μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί”, πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις τώρα.
Υπογράμμισε δε, πως η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα-μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
“Το προσφυγικό- μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης”, κατέληξε στις δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά.
Δήμαρχος Δέλτα: Η περιοχή δεν αντέχει άλλο – Δεν θέλουμε νέες δομές
Στη συνάντηση και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας αυτής τόνισε πως η περιοχή δεν αντέχει άλλο.
Εμφανίστηκε επίσης κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να φτιαχτούν νέες δομές στην περιοχή.
“Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο είναι και υγειονομικό”, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης προσθέτοντας πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και στην ασφάλεια της περιοχής.
Είμαστε δήμος υπερφορτωμένος από ευπαθείς ομάδες”, είπε ο δήμαρχος Δέλτα και πρόσθεσε πως τα σενάρια για νέες δομές αποτελούν ασύμμετρη απειλή για την περιοχή λέγοντας πως υπάρχει δυσανάλογος αριθμός μεταναστών στην περιοχή.
Παράλληλα, ζήτησε την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή, μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες και υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να κατανέμονται ισομερώς στις περιοχές.

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Φ. Γεννηματά: Στη δομή Διαβατών