ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ : Πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 96,8 εκατομμυρίων

ΕΔΑ ΘΕΣΣ : ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 96,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, μέχρι το 2025, σε όλη τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε εκτενής αναφορά στις νέες περιοχές της Μητροπολιτικής Ενότητας που εντάσσονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, ενώ ο Υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 96,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Αναφορικά με την ανάπτυξη του δικτύου διανομής, ο κ. Μπακούρας γνωστοποίησε πως θα επεκταθεί ως εξής:
-Δήμος Βόλβης: Σταυρός και Ασπροβάλτα
-Δήμος Δέλτα: Ν. Μάλγαρα, Κύμινα και Ανατολικό
-Δήμος Θερμαϊκού: Μεσημέρι
-Δήμος Θέρμης: Κάτω Σχολάρι
-Δήμος Λαγκαδά: Λαγυνά, Σοχός και Ζαγκλιβέρι
-Δήμος Χαλκηδόνος: Αγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Γέφυρα και Βαθύλακος
-Δήμος Ωραιοκάστρου: Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Πεντάλοφος και Νεοχωρούδα
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με τις Αυτοδιοικητικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας, στη συνάντηση εργασίας προσεκλήθησαν και συμμετείχαν ως άμεσα ενδιαφερόμενοι ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Ταχματζίδης, και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καρασαββίδης και ο δήμαρχος Χαλκηδόνος 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενημέρωσε τους Δημάρχους για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Εταιρεία και τις προοπτικές που δημιουργούνται σε κάθε περιοχή από την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα καλυφθούν όλοι οι Δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας με φυσικό αέριο, καθώς προγραμματίζεται η τροφοδότηση και του τελευταίου Δήμου, του Δήμου Βόλβης. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το 2025 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 90.350 νέες συμβάσεις σύνδεσης, από τις οποίες περίπου 60 χιλιάδες αφορούν την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το 77% του πληθυσμού συνολικά να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο στις περιοχές της Αδείας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επισήμανε πως: “Διατηρούμε σχέσης συνεργασίας με την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση κ έτσι καταφέρνουμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα των πολιτών. Το νέο Πρόγραμμα προβλέπει μεγάλες επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών της εταιρείας, την εγκατάσταση 136 χιλ. ευφυών μετρητών και την επέκταση του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του συνόλου των δήμων. Οι επενδύσεις αυτές σχεδιάζονται με τεχνικο-οικονομικά κριτήρια που έχουν ως αποτέλεσμα την εφαρμογή των χαμηλότερων τιμολογίων διανομής της επικράτειας σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Από 1/12, το μεσοσταθμικό τιμολόγιο διανομής που έχει εγκριθεί από την Αρχή παρουσιάζει περαιτέρω μείωση κατά 14%, γεγονός που συμβάλλει στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, στην ανάκαμψη του παραγωγικού τομέα της χώρας από την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος”.
Σ.Σ :   Πρώτα θα δούμε και μετά θα επικροτήσουμε  από συναντήσεις και από ΘΑ … χορτάσαμε … !
Κύριε  Αναγνωστόπουλε ( δήμαρχος Χαλκηδόνος) δεν πιστεύουμε και αυτή την είδηση να μας την παρουσιάσετε σαν δικό  σας έργο ;

Χ.Θ.