Υπόθεση ΓΡΑΙΚΟΥ : Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία του κτηνοτρόφου

dolofonia graikou
Το σημείο της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού INTIME
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Δεν αποδέχεται την κατηγορία ο 50χρονος κατηγορούμενος.
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε, τον Μάιο του 2019 – δυόμισι χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή του – θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.
Ως δράστης της δολοφονίας καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη ένας 50χρονος κρεατέμπορας, ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας.
Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη κτηνοτροφική μονάδα ύστερα από μία ένταση. Δεν μπορούσα να σταματήσω τον καβγά, αυτός τον ξεκίνησε, αλλά μπορούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου”, είπε ο 50χρονος, κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας ενώπιον του Εφετείου, κληθείς να τοποθετηθεί επί της κατηγορίας.
graikos

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων και πρώτος ανέβηκε στο βήμα αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση παρέμενε “γρίφος” επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές.
Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

dolofonia graikou

Το αγροτικό αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού INTIME
Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.
Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη “αγνώστων δραστών”, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα. Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- “σάρωσαν” με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

dolofonia graikou

Το σημείο της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού INTIME
Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Δολοφονία Γραικού: «Αυτός ξεκίνησε τον καβγά, δε μπορούσα να τον σταματήσω, ανέφερε ο κατηγορούμενος στο Εφετείο

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρα – Τον Μάιο του 2019 εντοπίστηκε θαμμένη η σορός

graikos
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει σήμερα η δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.
Στο εδώλιο κάθεται ο 50χρονος κρεατέμπορας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πρωτοδικα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης.
Παίρνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος ανέφερε: “Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη κτηνοτροφικη μονάδα ύστερα από μια ένταση. Δε μπορούσα να σταματήσω τον καβγά, αυτός τον ξεκίνησε, αλλά μπορούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου”.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες.
Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα από την ιατροδικαστή εξέταση, ο Δημήτρης Γραικός είχε δεχτεί πολύ σφοδρά χτυπήματα στα πλευρά και το κεφάλι του που προξένησαν τον θάνατό του.
Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων.