ΥΠΟΘΕΣΗ Μαρκέλλας : Μυστήριο με την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν μία γυναίκα την πήρε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της, και τελικά εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να περιφέρεται μόνη της.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν τη γυναίκα «κλειδί» με τα κόκκινα μαλλιά που, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα – συμμαθητή της Μαρκέλλας – την φώναξε με το όνομα της την ώρα που επέστρεφαν μαζί από το σχολείο και την πήρε μαζί της. Επιπλέον, προσπαθούν να εντοπίσουν το μέρος που βρισκόταν το παιδί αλλά και τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα εντοπίστηκε στην Καλαμαριά το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020, τουλάχιστον 40 ώρες μετά την εξαφάνιση της. Εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κουβαλούσε τη σχολική της τσάντα και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύγχυση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που την εντόπισαν – ένας άνδρας και μία γυναίκα – η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη». Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει το υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντά στο βενζινάδικο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου άφησε τη μικρή η άγνωστη γυναίκα, και όχι μόνο.
«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω “σε πείραξε;”, λέει “ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες” και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει “όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα”. Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», είπε η περίοικος που την εντόπισε.