ΤΟ ΘΕΜΑ : Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για την επίθεση με βιτριόλι

Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων και σιγά σιγά οι αρχές πλησιάζουν στην αλήθεια για τους υπεύθυνους πίσω από την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα.
Η 34χρονη υπεβλήθη το Σάββατο σε νέα χειρουργική επέμβαση. Οι αστυνομικοί θα της δώσουν τον χρόνο ώστε να συνέλθει και στη συνέχεια αν κριθεί αναγκαίο θα την επισκεφτούν ξανά στο νοσοκομείο. Αυτό που αναζητούν είναι το “λάθος” που ίσως να έχει κάνει η δράστις το πρωινό της 20ης Μαϊου, το οποίο θα οδηγήσει στον εντοπισμό της. Στο πλαίσιο των ερευνών, ψάχνουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει και ηθικός εκτός από φυσικός αυτουργός.
Το Σάββατο η αστυνομία απέκτησε μία πιο καθαρή εικόνα της γυναίκας που φέρεται να πέταξε το βιτριόλι από υλικό κάμερας ασφαλείας που παραδόθηκε στις αρχές. Στο βίντεο η εν λόγω γυναίκα φαίνεται να φορά στο πρόσωπο μάσκα, μπεζ ζακέτα και γάντια. Φέρει σακίδιο στην πλάτη και να κρατά κάτι στο χέρι της – ένα μπλε δοχείο – που πιθανότατα περιείχε το βιτριόλι.
Πιο καθαρή εικόνα της φερόμενης ως δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.
Τα πιο πρόσφατα και σημαντικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές είναι τα εξής: Έχουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα της περιοχής με γυναίκες που προσομοιάζουν στην περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα, όμως δεν ταυτίζονται απόλυτα με την περιγραφή. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν μπει σε μία διαδικασία συνδυαστικών αναλύσεων από εικόνες και μαρτυρίες που συγκλίνουν σε τρεις περιπτώσεις.
Δηλαδή περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με αυτοκίνητο, περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με ταξί κλπ. Η περίπτωση με το ταξί που πιθανότατα είναι η γυναίκα με την μπεζ ζακέτα, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού φαίνεται από την προηγούμενη ημέρα να έχει γίνει κλήση από καρτοτηλέφωνο και από συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος που συνδυάζεται με ένα από τα 5 ύποπτα πρόσωπα που παραμένουν στο κάδρο.
Η κλήση και η εταιρεία ραδιοταξί έχουν εντοπιστεί και έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους την ηχογραφημένη κλήση, στοιχείο πολύ σημαντικό και κρίσιμο για μελλοντική χρήση και ενδεχόμενη ταυτοποίηση μέσω εργαστηριακής ανάλυσης με τυχόν ύποπτη που μπορεί να προκύψει, ενώ αναμένεται να καταθέσει και ο οδηγός.
Εν ολίγοις, το ταξί συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον για τις Αρχές αφού φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πλέον της ημέρας που σημειώθηκε η επίθεση, άρα θα μπορούσε να συσχετίζεται με τυχόν προηγούμενη απόπειρα ή κατόπτευση του χώρου.
Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλέγουν μαρτυρίες από άτομα που γνωρίζουν την 34χρονη.

Ο πρώην σύντροφος της 34χρονης εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, ενώ οι δυο τους χώρισαν λίγες μέρες πριν από την επίθεση.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι Αρχές στρέφονται σε ένα νέο πρόσωπο, το οποίο έρχεται από το παρελθόν της κοπέλας, και το οποίο είναι άντρας.
“Είχαμε μια πληροφόρηση ότι λίγες ημέρες πριν από την επίθεση είχε διαλυθεί η τελευταία σχέση. Ο φίλος κάτι διαπίστωσε στα αρχεία της, υπήρξε καβγάς, επήλθε ο χωρισμός και λίγες μέρες μετά είχαμε την επίθεση. Η έρευνα έδειξε- χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι – ότι ο άνθρωπος αυτός εργαζόταν σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία που είχε και χημικά προϊόντα. Τον αναζήτησα για να μιλήσουμε και έλαβα ένα επίσημο email από την εταιρεία που μας ευχαριστούσε για τη διακριτικότητά μας και έλεγε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν εργάζεται πλέον μαζί μας” ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή, ο δικηγόρος της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής. Όπως ανέφερε:
“Έχουμε πράγματι και εμείς αυτή την πληροφορία. Από εκεί και πέρα η κάθε πληροφορία έχει τη δική της σημασία στο μέτρο που θα μπορούσε να επηρεάσει την έρευνα. Όλες αυτές οι πληροφορίες αρμοδίως ερευνώνται από τις Αρχές. Πράγματι έχουμε και εμείς αυτήν την πληροφορία”.