Το ΒΗΜΑ στον… δημότη ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ !

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΠΟ κ.  Στέλλα Βαλσαμάκη  : Για ακόμα μια φορά η ίδια #τραγική πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τα μεγάλα έργα στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας , που έχει εξαγγέλει η Διοίκηση .
🏣 Τα σχολεία μας χρειάζονται κάτι περισσότερο απο #ευπρεπισμό και #καλλωπισμό ,χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις . Αν αποτελούσε προτεραιότητα σας ως Διοίκηση όπως διατυμπανίζετε θα είχατε ήδη στα τόσα χρόνια που διοικείται ,ένα #στρατηγικό_σχεδιασμό με ουσία στις παρεμβάσεις σας..
⚒🪚 Εκπονήσατε μια μελέτη περίπου 800.000 ευρώ για καλωπισμό των σχολείων ,μια μελέτη “#εντυπωσιασμού“. Ξέρετε τα σχολεία δεν έιναι #πασαρέλα για να κάνουμε διαγωνισμό χρωμάτων αλλά είναι ζωντανοί οργανισμοί που διψούν για ζωή και εσείς τα έχετε φλομώσει στο “#makeup” .
👀 Οι φωτογραφίες είναι απο το 4ο δημοτικό Κουφαλίων που ενδεικτικά δείχνουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και που το γνωρίζουν οι αρμόδιοι .
👁 Φαίνεται λοιπόν ότι το σχολείο λειτουργεί με #στατική #επικινδυνότητα .Η σκάλα και η εξωτερική βεράντα υποδοχής των μαθητών , αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εδώ και καιρό .
👉Εχετε την ευθύνη της σταθερής συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, εχετε την ευθύνη να εκπονήσετε μελέτες στατικότητας και προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτίρια!!!
👂Οι προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία αλλά εδικά οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι είναι υποχρέωση των Δήμων .
✍️Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν …
🔘 Εκφράζουμε την ιδιαίτερα έντονη ανησυχία μας για τη στατικότητα , όπως και για την ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και αιτούμαστε τη σχετική έκθεση αυτοψίας καθώς και τη διαβεβαίωση για την ασφάλεια του υπόλοιπου συγκροτήματος,
🔘Να ενημερωθούμε άμμεσα με ποιά μέτρα εξασφαλίζει η Διοίκηση την ασφαλή λειτουργία του σχολείου .
🔘 Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας για όλα τα σχολικά κτήρια. (εκτός αν υπάρχουν ΒΈΒΑΙΑ).
🔘 Να γίνει έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – πιστοποιητικά καυστήρων και θέση αυτών ).
🫵 To ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι #αδιαπραγμάτευτο.
🪜 Κανονίστε να #φταίει η σκάλα !!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα κράσπεδο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Νομίζουμε ότι οι εικόνες από μόνες τους φτάνουν …για να δείξουν το πρόβλημα που έχουν τα κτήρια
Αφιερωμένες …   στον  δήμαρχο Σ. Αναγνωστόπουλο  και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ζήση Βαινά  που σε όλη την θητεία τους μας “χόρτασαν ” πολλά… “Θα” και πολλά…  ψέματα … !~
Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν …

Στηρίζουμε την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ελέγχουμε τον ΔΗΜΟ …!

Ο… .ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ