ΤΟΠΙΚΑ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : “ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ 6 ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡΑΚΙΑ Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ; ” ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

ΤΟΥ : ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

( δημοτικός σύμβουλος Χαλκηδόνος)

Δήμος Χαλκηδόνος : Διασπάστηκε η παράταξη του δημάρχου Χαλκηδόνος ...

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ 6 ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡΑΚΙΑ Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ;  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σαν Αντιδήμαρχος Πρασίνου βρήκα οικτρή κατάσταση όσον αφορά τα υπάρχοντα μηχανήματα. Έτσι στα τέλη του 2019 προχωρήσαμε άρον-άρον σε αγορά διαφόρων απαραιτήτων μικρομηχανημάτων πρασίνου αξίας 25.000 €, «ανακουφίζοντας» πρόσκαιρα τους εργάτες μας και τους προέδρους των χωριών.
Για το 2020 πέρασα στον Προϋπολογισμό 3 κονδύλια, 25.000 € το καθένα, για αγορά νέων χορτοκοπτικών μηχανημάτων για κάθε Δημοτική Ενότητα. Μ΄ αυτά θα αγοράζαμε 13 καινούργια τρακτεράκια, νέες μισινέζες, σμπρωχτά, ραντιστικά, κοπτικά και κάθε είδους απαραίτητο μικρομηχάνημα.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Κι ενώ με τους υπηρεσιακούς ετοιμάσαμε τις μελέτες και ετοιμαστήκαμε να δώσουμε την παραγγελία, ήρθε ο κ. Αναγνωστόπουλος και απέδειξε ότι βρίσκεται έτη φωτός μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας αυτού του Δήμου και ότι ποτέ δυστυχώς δεν κατάλαβε τις ανάγκες των χωριών .
Αμέσως μετά την αποπομπή μου, ανεξήγητα, έδωσε προσωπική εντολή στους υπηρεσιακούς να ακυρώσουν την αγορά όλων των άλλων μηχανημάτων και να προχωρήσουν στην αγορά 6 μόνο τρακτέρ.  Έτσι στέρησε από τους εργάτες, τους προέδρους και κυρίως από τους δημότες, τα υπόλοιπα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μηχανήματα για την καθημερινότητα.
Και έρχεται τώρα να πανηγυρίσει για τα μόλις 6 τρακτεράκια που πήρε. Αποφεύγει να πεί όμως στους δημότες ότι ακύρωσε την αγορά για τα άλλα 7 τρακτεράκια που είχα ξεκινήσει την παραγγελία τους. Αποφεύγει να πει ότι ακύρωσε την αγορά του υπόλοιπου στόλου χορτοκοπτικών και άλλων μηχανημάτων που θα ανακούφιζαν τους εργάτες μας και τους προέδρους στην καθημερινότητα. Αποφεύγει να πει σε ποια χωριά θα τα πρωτοστείλει, όταν κάθε χωριό του Δήμου έχει ανάγκη από νέο τρακτέρ γιατί αυτά που υπάρχουν είναι άχρηστα. Και κυρίως αποφεύγει να πει στους δημότες ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ για τους οποίους ακύρωσε την αγορά που είχαμε προετοιμάσει. Είμαι όμως περίεργος να δω που και πως θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα 50.000 €.
Τέλος, δεν θέλω να αναφερθώ στα υπόλοιπα τα οποία δεν έχει κάνει για την καθημερινότητα. Στο ότι δεν αγόρασε νέα φορτηγάκια γιατί αυτά που υπάρχουν είναι γερασμένα και επικίνδυνα για τους εργάτες. Ότι δεν αγόρασε μηχανήματα όπως JCB, φορτηγά, φορτωτές κλπ τα οποία είναι υπεραπαραίτητα. Ότι δεν έβαλε ιδιωτικό συνεργείο κοπής χόρτων την άνοιξη και πήξαμε στο χόρτο. Ότι δεν προχώρησε στην κλάδευση των δέντρων.
Είναι κι άλλα πολλά. Ένα μόνο θα ξαναπώ. Κρίμα γιατί τα επόμενα 3 χρόνια θα φύγουν άγονα για τον τόπο μας.
Ευσταθιάδης Λουκάς, δημοτικός σύμβουλος