Τοπικά ΣΙΝΔΟΣ : Αρνητικά όλα τα τεστ στη δομή φιλοξενίας – Θετικός ένας εργαζόμενος, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα

Αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από διαμένοντες της δομής φιλοξενίας προσφύγων (ξενοδοχείο) στη Σίνδο της
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, βρέθηκε θετικός στην COVID-19 ένας εργαζόμενος, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα σε χώρο εκτός της δομής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ενημερώνει ότι καμία πληροφορία για πιθανή καραντίνα λόγω COVID-19, δεν έχει επικοινωνηθεί από τις αρμόδιες αρχές, σχετιζόμενη με την προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σίνδο και η δομή λειτουργεί κανονικά. Μετά τον εντοπισμό ενός θετικού COVID-19 κρούσματος μεταξύ των εργαζομένων στη δομή και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, όλοι οι διαμένοντες και οι εργαζόμενοι εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, ενώ το θετικό κρούσμα παραμένει σε καραντίνα σε χώρο εκτός δομής.
Ο ΔΟΜ, σε στενό συντονισμό με τις Ελληνικές Αρχές και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών εντός της δομής σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί απαραίτητη».