Τοπικά ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ : Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα

Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν από κοινού ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αφορούν στην προστασία των πολιτών από τον Covid-19.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως «την απόφαση για τη λήψη αυτών των μέτρων την πήραμε πριν μέρες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και πολύ πριν τις νέες απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Τώρα, όμως, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα μας κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο όλους, γι’ αυτό οι αλλαγές που γίνονται έχουν στόχο να προφυλάξουν το μέγιστο δυνατό τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με περισσότερη ασφάλεια».
Ο κ. Ιουστίνος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής και «γι’ αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, για να την προστατέψει, για να εκτονώσει το συνωστισμό της 22ας και 23ης Αυγούστου, αλλά και για να ικανοποιήσει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ανακοινώνει πως από τις 13/8 έως τις 23/8 και από τις 06.30΄ έως τα μεσάνυχτα η Εκκλησία θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να προσκυνήσει την εικόνα Της».
Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση λατρευτικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων επισυνάπτεται.
Δήμος και Μητρόπολη συνεργάζονται, ήδη, άριστα με το Α.Τ. Θερμαϊκού και τον Διοικητή, Αστυνόμο Α΄ Νικόλαο Τσώλα, ο οποίος θα φροντίσει για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας των επισκεπτών.
Υπενθυμίζεται πως οι πιστοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα μέτρα, να διατηρούν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και να φορούν απαραιτήτως μάσκα.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Γραφείο Σχέσεων Πληροφορίες ηλέφωνο 392330007 ΠΡΟΣ αποδεκτών ΜΉΝΥΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ όλους δύσκολη στιγμή πλανήτης. Είναι έχουμε αυξημένες πιθανότητες παρουσία σαςαποκτά βρίσκεστε αλλά περισσότερο εκτιθέμεθα νοσήσουμε Covid- μεγαλύτερη έχουμε Καλαμαριάς, συνέντευξης επικοινωνία μέτρων κοινού Μητρόπολη Κρήνης π'ευκαιρία θρησκευτικής πανήγυρης για Απόδοση συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κινητοποίησαν εμπλεκόμενους απόφαση ενημέρωσή πάρθηκε συνάντηση Σεβασμιώτατα Μητροπολίτη, Κατάστημα. πραγματοποιήθηκε Όμως, ζωή δική κάθε μπορούμε κοστολογήσουμε. φροντίσουμε αξία. σεβαστούμε αίσθημα τρόπους ικανοποιήσουμε θρησκευτικό πλαίσιο αλλαγές, προβήκαμε πολίτες, θρησκευτικά καθήκοντά εξαγγείλει προφυλάξουν δυνατότητα Κυβέρνηση περισσότερο κπληρώσουν ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓιώργοςΤσαμασλής"

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο