Τοπικά ΛΟΥΔΙΑΣ : ΠΑΠΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ !

ΠΑΠΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ.

Τραγελαφικές στιγμές έζησαν σήμερα οι κάτοικοι του Λουδία κατά την νεκρώσιμη τελετή του συγχωριανού τους Πορφυρίδη Τάσου.
Αφού τέλειωσε η νερκρώσιμος ακολουθία, την οποία παρακολούθησαν οι μισοί από τους παρευρισκόμενους λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την αποφυγή συνωστισμού, έβγαλαν τον νεκρό στο προαύλιο της εκκλησίας για να διαβαστεί ενας σύντομος επικήδειος λόγος από το μέλος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββα Σιδηρόπουλου.
Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Πορφυρίδης ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΚΚΕστο Λουδία.
Τότε ήταν που αντέδρασε ο παπάς και μας έδιωχνε από το προαύλιο της εκκλησίας και όταν είδε παρ΄ όλες τις αντιδράσεις του να γίνεται η επικήδειος ομιλία κλείστηκε μέσα στην εκκλησία και χτυπούσε δύνατά την καμπάνα ετσι ώστε να μην μπορεί να ακούσει κανείς τον ομιλητή.
Μετά τό τέλος της ομιλίας για περισσότερο από μισή ώρα οι συγγενείς του νεκρού παρακαλούσαν τον παπά να ξεκλειδώσει την πόρτα για να συνοδεύσει το νεκρό στα κοιμητήρια. Παρ΄ όλα αυτά ο παπας παρέμεινε ανένδοτος μέχρις τέλους και για αυτό η τελετή της ταφής έγινε χωρις την παρουσία παπά.
Το γεγονός δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις σε όλους, αρκετοί μάλιστα την συνέδεσαν και με το ότι ο νεκρός ήταν γνωστό μέλος του ΚΚΕ στο Λουδία, γιατι είναι γνωστός ο αντικομμουνισμός πολλών φανατισμένων παπάδων και <<χριστιανών>>.
Πρέπει όμως να ξέρουν τέτοιοι παπάδες και <<χριστιανοί>> ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν εκμεταλλεύεται τα θρησκευτικά πιστεύω των αθρώπων σεβόμενο τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Γι΄ αυτό σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας είχε σύμμαχο και το φωτισμένο κλήρο και τους φωτισμένους χριστιανους που καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος μέσα σε μια ανθρώπινη κοινωνία της ισότητας και της αδελφωσύνης.

Π.Μ.