Την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα τιμά ο Λαγκαδά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα Σχολεία του Δήμου, σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά, σε ώρες που θα καθοριστούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ. επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και αντιπροσωπιών Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων και σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.
Με το πέρας της Δοξολογίας, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο της προτομής των Μακεδονομάχων στην Κεντρική Πλατεία του Λαγκαδά και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και τοπικές αρχές, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Σχολείων.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Δείτε αναλυτικά εδώ