Τα σχόλια του… “ΚΑΝΑΠΕ” στο δήμο ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ !

Προεκλογική κούρσα με… Ολυμπιακό αέρα

Τα χέρια δόθηκαν, η συμφωνία έκλεισε. Ο Ολυμπιονίκης με αναπηρία, Σίμος Παλτσανιτίδης , με τις μεγάλες διακρίσεις όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνική του δράση, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στο Δήμο Θερμαϊκού.
Μετά από στενό… μαρκάρισμα είναι η αλήθεια, από τους ανθρώπους του συνδυασμού, καθώς είχε δεχτεί πρόταση κι από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, για να μετάσχει στο δικό του ψηφοδέλτιο. Τελικά χτες, είπε το ναι στον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελική απόφαση του κ. Παλτσανιτίδη, «βάρυνε» η δουλειά που είχε γίνει την τετραετία 2014 – 2019 από την τότε διοίκηση Μαυρομάτη για την ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην καθημερινότητα του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον των στελεχών του σημερινού πολλυσυλεκτικού του συνδυασμού για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Θυμίζουμε ότι ο Σ. Παλτσανιτίδης, εκτός από τα ολυμπιακά μετάλλια και τις πολλές αθλητικές διακρίσεις ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών με Αναπηρία (2000 – 2018) και Σύμβουλος του εκάστοτε Υπουργού Αθλητισμού, σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού. Το 2001 του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ δύο χρόνια μετά, βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της πόλης. Το 2004 τιμήθηκε για δεύτερη φορά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Το όνομα του έχει δοθεί στο κλειστό γυμναστήριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου και στο γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας, μετά από απόφαση του Δήμου Ολύμπου.

Ο… θεσσαλονικιος !