Τα παραπολιτικά… του δήμου ΛΑΓΚΑΔΑ

Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο των υποψήφιων διεκδικητών για τον δήμο Λαγκαδά, μετά την απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Λαγκαδά.
Την απόφαση του αυτή αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως τις επόμενες μέρες, όμως ήδη εδώ και καιρό έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του, ενώ τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ για την Α’ Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα εξελίσσονται συζητήσεις και συναντήσεις μεταξύ στελεχών, τόσο για το μέλλον της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης», όσο και για το ποιος αναμένεται να εκλεγεί δήμαρχος αν ο κ. Ταχματζίδης παραιτηθεί τις επόμενες μέρες για να «τρέξει» την προεκλογική του καμπάνια. Μεταξύ των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να αναλάβουν ως «υπηρεσιακοί» δήμαρχοι, δηλαδή έως τις 31/12/23, είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Ελσα Κοτσώνη και οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Δοϊρανλής, Μανώλης Πατλιάκας και Μιχάλης Τζανής. Η διαδικασία γίνεται με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης.
Ενδιαφέρον από Αϊβαζίδη
Παρότι είναι ακόμη νωρίς, δεν αποκλείεται να προκύψει μία νέα υποψηφιότητα για τις δημοτικές του προσεχή Οκτώβρη από στελέχη της παράταξης του Γ. Ταχματζίδη, καθώς τις τελευταίες μέρες διερευνητικές επαφές κάνει ο Μπάμπης Αϊβαζίδης, ο οποίος ενδιαφέρεται για τη δημαρχία. Στόχος του είναι να στηριχθεί και από τους 14 συμβούλους της διοικούσας παράταξης, όμως φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία όλων των στελεχών της διοίκησης Ταχματζίδη να στηρίξουν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών.
Δυναμώνει η Ανδρεάδου
Για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει τον δήμο Λαγκαδά η γιατρός Νίκη Ανδρεάδου, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε κονταροχτυπηθεί με τον Γ. Ταχματζίδη λαμβάνοντας ποσοστό 40,68% έναντι 59,32% του κ. Ταχματζίδη, διαφορά περίπου 4.000 ψήφων. Η ίδια πραγματοποιεί έναν προεκλογικό αγώνα… διαρκείας, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει συγκεντρώσει στην παράταξη της «Πολίτες με όραμα» πλήθος υποψηφίων, ενώ έχει καταφέρει να διεισδύσει δυναμικά σε χωριά όπου ο Ταχματζίδης καταγράφει δυσαρέσκεια πολιτών και απώλειες στελεχών (Λαγυνά, Καβαλάρι, Πολυδένδρι, Λαγκαδάς κα). Ταυτόχρονα, κατά την περίοδο της πανδημίας η καθημερινή επαφή με τους πολίτες ενίσχυσε σημαντικά την εκλογική της εικόνα.
Η Νίκη Ανδρεάδου ξεκίνησε την καριέρα της στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014 με την παράταξη του κ. Καραγιάννη, όπου και εκλέχτηκε πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Στις εκλογές του 2019 κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά.
Γιάννης Αναστασιάδης
Ενδιαφέρον για μια ακόμη εκλογική διαδικασία δείχνει και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος στις περασμένες είχε εκλεγεί τρίτος. Ο ίδιος πραγματοποιεί συναντήσεις, επικοινωνεί καθημερινά με τον κόσμο και προσπαθεί να βελτιώσει τα εκλογικά του ποσοστά με στόχο την αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2023. Παρότι βρίσκεται για περισσότερα από 20 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και μετρά ήδη δύο ήττες ως υποψήφιος δήμαρχος σε εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνει διαθέσιμος να κατέλθει σε ακόμη μία εκλογική μάχη, αν και δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς αναμένει τις εξελίξεις από την διοικούσα παράταξη.
Τζιαμπάζης, Σάμου, Γεωργουδάκης
Ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ξανά.
Αγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Χρύσας Σάμου, η οποία στις περασμένες εκλογές ήταν υποψήφια με ψηφοδέλτιο αποτελούμενο κυρίως από κατοίκους του Σοχού.
Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» και πιθανό υποψήφιο τον Φίλιππο Γεωργουδάκη.
Ο Κουσκουσιάρης …