Συνέδριο : Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους …

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε είχε προϊδεάσει μέσω των τοποθετήσεών του, αλλά και του ψηφίσματος που έκανε λόγο για «συνέδριο – παρωδία» κινήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην παρέμβασή του στο 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος.
Αναφερόμενος δε στο ψήφισμά του, μίλησε για «2.000 φωνές που λένε «φτάνει πιά», περισσότερες από αυτές που καταφέρατε (σ.σ. ηγεσία) να κινητοποιήσετε στο συνέδριο».
«Σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδω μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα είμαστε εκει εξω. Στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ θα λέει οτι είναι ακόμη και η ηγεσία», πρόσθεσε ακόμη. Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει στις οχθες που χάραξε το Ποτάμι».
«Πρέπει να αλλάξει η ηγεσία»
Μίλησε δε ευθέως για ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, «όχι για προσωπικές φιλοδοξίες», όπως ανέφερε, αλλά γιατί «μια ηγεσία πρέπει να συνθέτει και όχι να διχάζει». «Σήμερα τέτοια ηγεσία δεν έχουμε», υπογράμμισε επιτιθέμενος ευθέως στη Φώφη Γεννηματά.
«Ψηφίστε ό,τι θέλετε, άλλωστε δεν υπάρχει απαρτία», σημείωσε ακόμη ο κ. Γερουλάνος θέτοντας και ζήτημα αν το παρόν συνέδριο νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις, λόγω χαμηλής συμμετοχής
«Ό,τι και να θάψετε σήμερα εδώ μέσα, θα αναστηθεί αύριο εκεί έξω»
«Ό,τι και να θάψετε σήμερα εδώ μέσα, θα αναστηθεί αύριο εκεί έξω. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει. Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες. Σήμερα επιλέγετε από ποια μεριά της ιστορίας θα είστε. Από αυτούς που το έθαψαν ή από αυτούς που το αναγέννησαν», πρόσθεσε επίσης, σε μια αποστροφή που από κάποιους εξελήφθη και ως προαναγγελία δημιουργίας δικής του πολιτικής κίνησης.