Συνάντηση : Μητσοτάκη – Ιωαννίδη

Συνάντηση  λίγων λεπτών είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού  στην  Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (HELLENIC STEEL Co), στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Δέλτα  συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη  για την πρωτοβουλία του να επισκεφτεί την περιοχή των Διαβατών, ενώ τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες του δήμου Δέλτα για τη σύνδεση των βιομηχανικών περιοχών Σίνδου Καλοχωρίου και  Διαβατών με την κοινωνία.
«Είμαστε μπροστά σε μια σειρά προσπαθειών και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της περιοχής μας και ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη  τονίζοντας την στήριξή του στην επαναλειτουργία εργοστασίων στην Ιωνία αλλά και τη λειτουργία  νέων  βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή αρκεί  όπως τόνισε  να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι,  να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών  και να προσφέρονται θέσεις εργασίας με προτεραιότητα στους πολίτες του δήμου Δέλτα.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης εξήγησε εν συντομία στον Πρωθυπουργό τις εξελίξεις στο ζήτημα του παραλιακού μετώπου στο Καλοχώρι, ενώ τον πληροφόρησε για τις συνθήκες στο στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στα  Διαβατά  και  την ανάγκη ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στον Γιάννη Ιωαννίδη  ότι θα επισκεφτεί σύντομα το δήμο Δέλτα για να ενημερωθεί από κοντά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή κατανοώντας ότι  δήμος Δέλτα μπορεί να γίνει πιλοτικός δήμος.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες  ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος κάλεσε τον δήμαρχο Δέλτα σε συνάντηση στην Αθήνα για να συζητήσουν διεξοδικά τα θέματα της βιομηχανικής Ανάπτυξης στο δήμο Δέλτα.