Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πτήση από την Κωνσταντινούπολη.
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  και μητροπολίτες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη αποδεχόμενος πρόσκληση του μητροπολίτη Άνθιμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» για την προβολή και στην αξιοποίηση της βυζαντινής παράδοσης της πόλης.  Μεταξύ άλλων, θα υπογράψει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου βυζαντινών πόλεων, ενώ το Σάββατο θα γίνει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον παλαιοχριστιανικό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η χορωδία των Αρσακείων Σχολείων θα τραγουδήσει τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
Επίσης σήμερα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή των επίσημων εγκαινίων του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον αίθριο χώρο του κτιρίου υπηρεσιών, επί της 26ης Οκτωβρίου 64 (παλαιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης)