Στα παρασκήνια… του δήμου  ΔΕΛΤΑ

Το κρυφτούλι στο δήμο Δέλτα … !

Ωραίοι τύποι, είναι ορισμένοι στο δήμο Δέλτα. Προσέξτε συμπεριφορές. Κατέβηκαν υποψήφιοι στις εκλογές του 2019, διεκδικώντας το δημαρχιακό αξίωμα. Δεν τα κατάφεραν και στην πορεία προσέγγισαν τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και εντάχθηκαν στην πλειοψηφία αναλαμβάνοντας μάλιστα σημαντικές θέσεις ευθύνης οι οποίες, φυσικά, ήταν και έμμισθες. Ως εδώ (ας πούμε) όλα καλά.
Όμως, πριν από μερικούς μήνες ο Ιωαννίδης τους κάλεσε ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Να του πουν δηλαδή, εάν θα συστρατευτούν μαζί του ή εάν θα δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους ως υποψήφιοι δήμαρχοι, ή στηρίζοντας ενδεχομένως κάποιον άλλον υποψήφιο.
Σε αυτές τις δύο τελευταίες περιπτώσεις τους ζήτησε, όπως ήταν λογικό, να παραιτηθούν προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα στελέχη τα οποία θα στήριζαν τον Ιωαννίδη. Σε εκείνη τη σύσκεψη της πλειοψηφίας όλοι τους δήλωσαν πως στηρίζουν τον νυν δήμαρχο κι έτσι παρέμειναν στις θέσεις τους. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο κάποιοι απ’ αυτούς κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, με τον Ιωαννίδη συντάχθηκαν μετά τις εκλογές συνολικά τρεις υποψήφιοι του 2019.
Ο ένας είναι ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος ο οποίος είχε πάρει μάλιστα 15,43%. Ο Διαμαντόπουλος συμπορεύτηκε εξ αρχής με τον Ιωαννίδη καταλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου στον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου και ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα προ ημερών ότι θα είναι μαζί του στις εκλογές.
Ο δεύτερος είναι ο Γιώργος Γλώσσης ο οποίος το 2019 είχε πάρει 20,52%. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη, αναλαμβάνοντας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να συγκροτήσει συνδυασμό για να είναι ξανά υποψήφιος.
Ο δε τρίτος είναι ο Σπύρος Σταματάκης, ο οποίος είχε πάρει 9,39% και στη συνέχεια μεταπήδησε στην πλειοψηφία αναλαμβάνοντας πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ. Παρά την συμπόρευσή του με τον Ιωαννίδη, τώρα στρέφεται προς την Γερακίνα Μπισμπινά με την οποία θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος.
Οι δύο τελευταίοι παρότι τραβούν πλέον το δικό τους δρόμο εξακολουθούν να στρογγυλοκάθονται στις έμμισθες θέσεις τους, σα να μην συμβαίνει τίποτε. Μάλιστα ο ένας, ο Γλώσσης, ανέφερε πριν από περίπου μία εβδομάδα σε ανάρτησή του στο facebook ότι παραιτείται, αλλά έως χθες δεν είχε υποβάλλει καμία παραίτηση.
Εξ ου και η προχθεσινή ανάρτηση του δημάρχου που έλεγε “παρακαλώ, οι σχετικές παραιτήσεις που ανακοινώνονται στα κοινωνικά δίκτυα, να γίνουν με θεσμικό τρόπο, έγγραφες και στα αρμόδια όργανα”.
Αντιθέτως, χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους δύο άλλοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι είναι άγνωστο εάν θα είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς.
Πρόκειται για την Βούλα Ελευθεριάδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής η οποία είχε εκλεγεί με τον Ιωαννίδη και τον Κώστα Δουσδαμπάνη ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του τέως δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου, μετά αποχώρησε από την παράταξη, εντάχθηκε στην πλειοψηφία καταλαμβάνοντας τη θέση του άμισθου αντιδημάρχου Αθλητισμού.
Για την μεταφορά : Ο … ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ