ΣΠΟΡ – Γ’ Εθνική: Σέντρα στις 28 Μαρτίου, τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμό – Πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης στη Γ’ Εθνική

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων  για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή 28 Μαρτίου

Γ' Εθνική: Σέντρα στις 28 Μαρτίου, τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμό
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη χθεσινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την Κυριακή 28 Μαρτίου
Αποφάσισε να διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και οι ομάδες θα ξεκινήσουν από την αγωνιστική που είχαν σταματήσει στις αρχές Νοεμβρίου και με την βαθμολογία που είχαν μέχρι την διακοπή. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 129 από τις 136 ομάδες της κατηγορίας.
Οι δέκα πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Βορράς και Νόττος) και θα δώσουν από τέσσερις μονούς αγώνες, μετά από κλήρωση. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ (συνολικά 4) θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου για τη μεγαλύτερη κατηγορία.
Όσον αφορά τον υποβιβασμό θα ισχύσουν τα παρακάτω:
Στους ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες
Στους ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].
Στους ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού ρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τρείς (3) ομάδες].
Στον 5ο όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].
Στους ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8ηη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά πέντε (5) ομάδες].
Στον 8ο όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τέσσερις (4) ομάδες].

Οχτώ συνολικά αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική

Ύστερα από τον Γιούχτα και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, έξι ακόμη ομάδες δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και εφόσον τελικά ξεκινήσει, θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 128 συνολικά σωματείων
Μετά τον Γιούχτα (ΕΠΣ Ηρακλείου) και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Θράκης), έξι ακόμη ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εφόσον αυτό ξεκινήσει την Κυριακή 28 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα δεν υπέβαλαν την σχετική δήλωση στην Ομοσπονδία, ο Άρης Ρεθύμνου (ΕΠΣ Ρεθύμνου), η Νεάπολη (Λασιθίου), η Δαμάστα (Ηρακλείου), ο Οπούντιος Μαρτίνου (Φθιώτιδας), ο Μακεδονικός Φούφα (Κοζάνης), και ο Άγιος Ματθαίος (Κέρκυρας). Όλα τα υπόλοιπα σωματεία υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στην ΕΠΟ και αυτό σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει ο μαραθώνιος, θα λάβουν μέρος 128 συνολικά σωματεία, χωρισμένα σε δέκα γκρουπ.
Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα ασχοληθεί τόσο με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όσο και με τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων της χώρας. Για την τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία, η Επιτροπή Διοργανώσεων έχει εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 28η Μαρτίου, ενώ η εισηγήθηκε επίσης τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.
Όσον αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίσει σήμερα για το τι μέλει γενέσθαι. Το πιθανότερο σενάριο είναι η οριστική διακοπή στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς έχουμε μπει ήδη στο Μάρτιο και είναι πλέον αδύνατη η επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αφορά όλες τις ΕΠΣ της χώρας.

 

Πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης στη Γ’ Εθνική,

μετά την αποχώρηση των επτά σωματείων

Γ’ Εθνική: Ποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και ποιες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα
Μετά τον Γιούχτα (ΕΠΣ Ηρακλείου) και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Θράκης), ακόμη πέντε ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο αναμένεται να επαναρχίσει την Κυριακή 28 Μαρτίου. Δεν υπέβαλαν την σχετική δήλωση στην Ομοσπονδία, ο Άρης Ρεθύμνου (ΕΠΣ Ρεθύμνου), η Νεάπολη (Λασιθίου), η Δαμάστα (Ηρακλείου), ο Οπούντιος Μαρτίνου (Φθιώτιδας) και ο Μακεδονικός Φούφα (Κοζάνης). Όλα τα υπόλοιπα σωματεία υπέβαλαν τη σχετική δήλωση στην ΕΠΟ και αυτό σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει ο μαραθώνιος, θα λάβουν μέρος 129 συνολικά σωματεία, χωρισμένα σε δέκα γκρουπ.
Ο νέος χάρτης της κατηγορίας μετά τις επτά αποχωρήσεις, έχει ως εξής:
1ος όμιλος (15 ομάδες)
Αετός Ορφανού, Πανδραμαϊκός, Ορφέας Puma Ξάνθης, FC Αλεξανδρούπολη, Νέος Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου ΑΟ, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Σοχού, Ελπίς Σαππών, Αμπελοκήπων ΑΕ, Ευόσμου ΑΕ, Απόλλων Παραλιμνίου, Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου, ΑΕ Διδυμοτείχου, Αναγέννηση Θαλασσιάς.

 

2ος όμιλος (15)

 

Αγροτικός Αστέρας,
Ποσειδώνα Μηχανιώνας,
Μακεδονικού, Θερμαϊκού Θέρμης,
ΠΑΟ Κουφαλίων,
ΠΟ Νέας Καλλικράτειας,
Αετός Βαρβάρας,
Εδεσσαϊκός,
Αναγέννηση Γιαννιτσών,
Εθνικός Γιαννιτσών,
Θύελλα Σαρακηνών,
Νίκη Αγκαθιάς,
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων,
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας,
Αναγέννηση Πλαγιάς.

 

3ος όμιλος (14)
ΑΕ Καρίτσας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Κεραμιδίου, Αετός Μακρυχωρίου, ΑΟ Σελλάνων, Ατρόμητος Παλαμά, Ηρακλής Λάρισας, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ερμής Αμυνταίου, Φήκης Π.Ο., Δίας Δίου ΟΦ, ΠΟ Ελασσόνας, Μετέωρα ΑΣ, Κοζάνη ΦΣ
4ος όμιλος (10)
Διαγόρας Στεφανοβικείου, Φωκικός, Ηρακλής Ψαχνών, ΑΟ Υπάτου, ΑΟ Νέας Αρτάκης, Αμβρυσσέας Διστόμου, Θησέας Αγριάς, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Αλμυρός, Αταλάντη
5ος όμιλος (14)
Αχέρων Καναλακίου, Κτην. Αστέρας Καληράχης, Πρέβεζας 2016 ΠΑΣ, Τηλυκράτης 2014, ΑΕ Λευκίμμης, Παναγρινιακός, Αμβρακικός Λουτρού, Αναγέννηση Άρτας, Θύελλα ΠΑΣ, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, Μεσολογγίου ΑΕ, Κασσιόπη, ΟΦ Αγίου Ματθαίου, Θύελλα Κατσικά.
6ος όμιλος (11)
Εθνικός, Προοδευτική, ΑΕ Μοσχάτου, Ηλιούπολη, Χαραυγιακός, Φωστήρας, ΑΣ Σαντορίνη 2020, ΑΕ Μυκόνου, Πανναξιακός, Μαρκό, Αήττητος Σπάτων, Ατρόμητος Χιλιομοδίου.
7ος όμιλος (13)
ΠΑΟ Ρουφ, ΑΕ Κηφισιάς, Άγιος Ιερόθεος, Πανναυπλιακός 2017, ΑΕ Ερμιονίδας, Κορωνίδα Κοιλάδας, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς, Σπάρτη, Πανγυθεατικός, Άρης Σκάλας, Ατρόμητος Χιλιομοδίου.
8ος όμιλος (12)
ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας, ΑΟ Καραβάς, Αιολικός, Αετός Λουτρών, ΑΠΕ Μικρασιατική, Πυθαγόρας Σάμου, ΑΕ Πυλίου Κω, Ακράτητος, Πανελευσινιακός, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης.
9ος όμιλος (13)
Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή, ΑΠΣ Ζάκυνθος, ΑΟ Τσιλιβή, Εθνικός Σκουλικάδου, ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης, ΑΟ Διαβολιτσίου, Πάμισος Μεσσήνης, Παλληξουριακός, Ναυπακτιακός Αστέρας.
10ος όμιλος (12)
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Ατσαλένιος, Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., ΑΟ Πόρου, Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΑΟ Αγ. Νικολάου, Αλμυρός ΓΠΣ, ΑΟ Παλαιοχώρας, Ρεθυμνιακός ΑΟ, Άρης Σούδας, Ν. Αστέρας Ρεθύμνου, Πλατανιάς.
error: Content is protected !!