ΣΟΚ… : Άλλη μια γυναικοκτονία – η έβδομη τους τελευταίους επτά μήνες – προκαλεί σοκ.

Άλλη μια γυναικοκτονία – η έβδομη τους τελευταίους επτά μήνες – προκαλεί σοκ. Αυτή τη φορά, το έγκλημα έγινε στη Σωτηρίτσα, στα παράλια του νομού Λάρισας.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, 54χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον 8 φορές τη 43χρονη σύζυγό του, μητέρα τριών παιδιών, μπροστά στα μάτια δυο εργαζομένων μέσα στην ταβέρνα που διατηρεί ο αδελφός της.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο δράστης γύρω στις 10.30 το πρωί κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε.
Παράλληλα, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη μιλώντας στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η 43χρονη δέχθηκε πυροβολισμούς από περίστροφο «σε καίρια σημεία στο θώρακα, και μια βολή στο κεφάλι».

Σε πρωτοφανή έξαρση η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία – Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ δεν μπορούν να το κατανοήσουν 

«Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μην λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μην μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κα Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες» τονίζει.