Σκύδρα: Ρατσιστικό παραλήρημα και απειλές ιερέα κατά προσφύγων [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακραίες αντιδράσεις αλλά και ρατσιστικά παραληρήματα κατά των προσφύγων σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στη Σκύδρα, με έναν παπά να επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα μίσους ενώ παρότρυνε σχεδόν τους πολίτες σε χρήση βίας.
Ο παπάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει πιο φασιστικό κείμενο από το Κοράνι. «Αν διαβάσει κανείς το Κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο», υποστήριξε και πρόσθεσε: «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του.’;
Συνέχισε λέγοντας: «Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έλθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο…», είπε και συνέχισε: «πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα. Αυτός που πεινάει θα κλέψει. Κι όταν θα μπει στο χωράφι του γείτονα να κλέψει, αυτός που θα κλέψει θα πάει να τον δείρει. Αλλά το θέμα είναι πως θα φταίει αυτός που έδειρε τον κλέφτη… Δεν μπορούμε να δεχτούμε ανθρώπους δίπλα μας αλλά γιατί πρώτον δεν μπορούμε να τους φροντίσουμε…».
Ο ιερέας άφησε να εννοηθεί ότι προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες που πεινάνε ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά για «λαθρομετανάστες». Στο σημείο αυτό πήρε τον λόγο κάποιος από τους παρευρισκόμενους και είπε: «Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…». Ενώ ο παπάς απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω…»
Τον Μάρτιο του 2016, στη Σκύδρα άγνωστοι είχαν πετάξει κεφάλια γουρουνιών μέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη. Με αυτό τον τρόπο οι άγνωστοι ήθελαν να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες ώστε αυτοί να μην εγκατασταθούν εκεί.