Σινεμά – Κινηματογράφος : Ο «Ηλίας του 16ου»

Ο Βέγγος έφαγε αληθινά χαστούκια από τον Χατζηχρήστο στον
«Ηλία του 16ου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ:«Εκείνη η σφαλιάρα με πονάει ακόμα».
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ:
«Ήταν η σκηνή που εγώ έπαιζα έναν ψευτοαστυφύλακα κι ο Βέγγος έναν φουκαριάρη κακοποιό.
Τον αρπάζω από το γιακά τον Βέγγο και αρχίζω τα χαστούκια, όπως έλεγε το σενάριο. Το πρόβλημα άρχισε όταν έπεσε το πρώτο χαστούκι.
Τότε ο Βέγγος από τη δύναμη έφυγε από την κινηματογραφική μηχανή.
Αρχίσαμε ξανά.
Πάλι έφυγε από τη μηχανή. Φαπ. Μανούλα!
Και άντε από την αρχή, φαπ. Μανούλα.
Περίμενε κάθε λίγο και λιγάκι μετά από το χαστούκι όλο το συνεργείο.

Με τη συναίνεση του Βέγγου τα χαστούκια έπρεπε να είναι αληθινά.

Στο μεταξύ η ώρα περνούσε και η σκηνή δεν τέλειωνε.
Άσε που αρχίσαμε να μακιγιάρουμε το Θανάση γιατί το μάγουλό του είχε κατακοκκινίσει από τα χαστούκια. Δεν θα το πιστέψετε αλλά έτσι με το χαστούκι φάγαμε ολόκληρη ημέρα. Και επιτέλους ένα από τα χαστούκια ήταν πετυχημένο….
Σκηνοθέτη είχαμε τον Αλέκο Σακελλάριο και οπερατέρ το φίλο μου Ντίνο Κατσουρίδη.»

ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ:
Θυμάμαι πώς ο αγαπημένος μου Βέγγος, χωρίς να έχει προειδοποιηθεί,έφαγε αληθινά χαστούκια από τον Χατζηχρήστο στον «Ηλία του 16ου»:

«Γυάλισε το μάτι του κι ήταν έτοιμος να χιμήξει στον Χατζηχρήστο, αλλά ήρθε απανωτά κι ένα δεύτερο βάρβαρο χαστούκι κι ο Βέγγος δαγκώθηκε και γέμισαν τα μάτια του δάκρυα».

Αλλά όταν είδε το αποτέλεσμα στην οθόνη κατάλαβε την αξία τους. Κι έκτοτε ζητούσε να του ρίχνουν τα πιο δυνατά χαστούκια…

“Τα χαστούκια”
https://youtu.be/785sDAlxK0Y

ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Ένας φινετσάτος αντιήρωας που δεν έκανε «μαγκιές» ως λαϊκός ήρωας της σκηνής και της οθόνης, που δεν ενσάρκωνε τον «κλασικό», λεγόμενο, τύπο Ελληνα, αλλά ήταν ένας γνησιότατος, πανανθρώπινος «αντιήρωας», ο γλυκός κι ευγενικός.
Όταν ανέβαζε παραστάσεις που απαιτούσαν 5-6 ηθοποιούς, αυτός προσλάμβανε 15, ώστε να δώσει μεροκάματο σε κάποιον άνεργο συνάδελφο.
Ή γυναίκα του πάντα του έλεγε «πήρες λίγα», διαπίστωση που έκανε και ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε το 1993 στο περιοδικό «Ε» της Ελευθεροτυπίας. «Αισθάνομαι ότι πάντα λείπει ένα μηδενικό από την αξία μου, στο τέλος του αριθμού της αμοιβής μου»….

Related Post
VimaThess Πρόσωπα : Γιώργος Μαρίνος

Γεννήθηκα το 1939 στον Βοτανικό. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ενός έτους. Εγώ έμεινα με τη μάνα μου τη Read more

Lifestyle – VimaThess : Πατέρας για τρίτη φορά ο Καρεμπέ !

Ο Αθλητικός Διευθυντής και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού πετάει στα ουράνια, αφού έγινε πατέρας για τρίτη φορά Μάλιστα, ο Καρεμπέ Read more

Ανθρώπινα : Στο νοσοκομείο η Μάρθα Καραγιάννη

Στο νοσοκομείο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η αγαπημένη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη. Την είδηση έκανε γνωστή η Ντόρα Ντούμα, καλή Read more

Media -BEST News : Τη Δευτέρα επιστρέφει το Mega

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, από νωρίς το πρωί, η πιο δυνατή τηλεοπτική συνήθεια επιστρέφει. Στις 06:00 το πρωί, η πρώτη ενημερωτική εκπομπή Read more